Sanatate

#prevenire tentatii #obiceiuri sanatoase 2015 #rezolutii 2015 #alimentatie sanatoasa

Expertul Acasa.ro, Liana Contiu - nutritionist dietetician: Cum sa ne tinem de obiceiurile sanatoase si sa nu cadem prada tentatiilor

Au trecut sarbatorile, suntem la inceput de an si ne revenim cu greu dupa o lunga vacanta. In majoritatea cazurilor, meniul sarbatorilor si a lasat semne asupra siluetei noastre. Nu trebuie sa intram in disperare, inarmate cu rabdare, o sa reusim sa corectam greseala execeselor culinare din perioada vacantei.

 

Multi vad in noul an un nou inceput, aproape fiecare dintre noi ne facem promisiuni in noaptea dintre ani: mancam mai putin, mergem la sala, ne lasam de fumat etc. si de cele mai multe ori aceste mici juraminte palesc in primele zile a noului an. Motivul? Uneori lipsa vointei, alteori diverse motive invocate de noi insine pentru a ne scuti constiinta de vinovatie.

Cum sa facem ca sa ne tinem totusi de obiceiurile sanatoase si sa nu cadem prada tentatiilor?

Este bine sa ti faci promisiuni, este chiar indicat sa-ti treci pe o foaie planurile pentru noul an. Chiar daca in anii precedenti ai avut aceleasi intentii, dar le-ai abandonat, nu e niciodata tarziu sa schimbi asta.

Incearca sa faci totul treptat: spre exemplu, daca inainte meniul tau era haotic, incepe treptat sa-l imbunatatesti. Mananca micul dejun, nu sari peste mese, include cate un aliment nou si sanatos saptamanal, gateste mai mult etc.

Daca nu erai o abonata a salilor de fitness, incearca noi activitati care te destind si te rup de grijile cotidiene. Daca nu iti place “trasul de fiare“, nu e nicio problema, sunt nenumarate feluri in care sa faci miscare si sa te distrezi: zumba, pilates, yoga sunt doar cateva din felurile de miscare care iti
modeleaza corpul si te fac mai feminina. In plus, sunt si foarte usoare, si distractive.

Daca esti fumator si vrei sa renunti, dar te temi ca vei acumula kilograme in plus, te sfatuiesc sa renunti la fumat fara nici o urma de indoiala. Majoritatea se ingrasa pentru ca inlocuiesc gestul de a fuma cu cel de a rontai. Daca eviti rontaielile, faci sport si mananci sanatos, nu ai cum sa depui kilograme. Chiar daca asta se intampla cu un regim adecvat, totul revine la normal. In plus, daca esti nefumator, simti mult mai bine gustul alimentelor, ca sa nu mai vorbim de celelalte avantaje.

Este bine sa ne fixam obiective, dar cel mai important este sa ne straduim in a le atinge. Puterea e la noi, nu exista nu pot, trebuie sa ne zbatem in a reusi. Chiar si cei mai puternici dintre noi au momente de slabiciune, important e sa trecem cu bine peste ele.

In momentul cand vrei sa mananci nesanatos sau vrei sa chiulesti de la sport aminteste-ti scopul fixat, citeste ceva motivatiola si ridica-te si construieste-ti drumul spre succes si spre o sanatate de fier.

Un an nou fericit tuturor!
 

Date de contact:
Liana Contiu
Nutritionist - dietetician
Specialist in Nutritie Clinica si Comunitara
Tel : 0744676355

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Liana Contiu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea