Sanatate

#laptisor de matca #copii #imunitate #miere #polen #anticancer #venin de albine #fagure

Expertul Acasa.ro, dr. Ruxandra Constantina: 5 beneficii ale produselor stupului

Produsele stupului (miere, propolis, polen, pastura, laptisor de matca, venin de albine, fagure) reprezinta izvoare naturale de sanatate, deosebit de benefice organismului nostru, atat in administrare interna, cat si externa.

Beneficiile produselor stupului se datoreaza compozitiei deosebite, bogata in vitamine, minerale, aminoacizi esentiali, enzime, glucide, hormoni, acizi grasi, uleiuri esentiale, substante antibiotice, polifenoli, acizi organici, flavonoide. De altfel, exista foarte multe asemanari intre compozitia organismului uman si produsele stupului, ceea ce le face sa fie atat de bine asimilate si tolerate.

1 Intaresc imunitatea organismului

Mierea, propolisul, polenul, pastura, laptisorul de matca, veninul de albine si fagurele stimuleaza imunitatea nespecifica a organismului, ii cresc capacitatile naturale de aparare impotriva agentilor infectiosi, fie ca este vorba despre bacterii, virusuri sau fungi.

Aceste produse au si efecte antiseptice, antibacteriene si antivirale, antiinflamatorii.

In acelasi timp actioneaza ca imunomodulatori (propolis, pastura), permitand ameliorarea gradului de adaptabilitate a organismului.

Trebuie specificate proprietatile antiseptice curative deosebite ale mierii de Manuka (produsa de o specie de albine existenta doar in Noua Zeelanda), active contra staphylococilor si streptococilor, E. coli, Salmonella, Helicobacter Pylori, aceasta activitate antibiotica naturala desfasurandu-se cu protejarea florei intestinale normale.

Cercetari recente au demonstrat ca veninul de albine inhiba dezvoltarea si multiplicarea virusului HIV ce provoaca SIDA.

2 Au proprietati antitumorale

In special, propolisul si laptisorul de matca actioneaza pe mai multe cai: cresc imunitatea naturala a organismului, au proprietati antioxidante, inhiba multiplicarea celulelor canceroase si provoaca moartea acestora.

De asemenea, previn metastazarea, ajuta la diminuarea efectelor negative ale chimioterapiei si radioterapiei si sustin functiile vitale ale organismului pe perioada tratamentului (stimuleaza formarea de noi celule ale sangelui).

3 Sunt stimulatori generali ai organismului

Produsele stupului au efecte tonice fizice si psihice, inlatura senzatia de oboseala, astenia, stresul, cresc capacitatea la efort, energizeaza. La copii, favorizeaza procesele de crestere si de dezvoltare, stimuleaza pofta de mancare, refac organismul dupa boli.

4 Sunt activatori ai celulelor stem

In special laptisorul de matca (care reprezinta hrana reginei stupului - matca - care traieste 4-6 ani, timp in care depune pana la 2.000 de oua pe zi, in comparatie cu albinele lucratoare, a caror durata de viata este de doar traieste 4-6 saptamani) intarzie procesul de imbatranire, regenereaza celulele organismului, mentine echilibrul hormonal si prelungeste durata si calitatea vietii.

5 Au rol detoxifiant general

Produsele stupului favorizeaza eliminarea toxinelor exo si endogene accumulate.

Polenul si pastura au un rol detoxifiant si regenerator hepatic excelent. Pot fi utilizate de catre persoanele sanatoase in cure de detoxifiere (de cate 15-30 zile, de 2-4 ori/an), de cele care consuma alcool in exces, dupa tratamente prelungite (antibiotice, chimioterapice), fumatorilor, celor cu hepatite cronice (virale, toxice, autoimune). Ajuta la eliminarea metalelor grele si au efect radioprotector.

Dr Ruxandra Constantina

Medic specialist medicina de familie si apifitoterapie

Cabinet consultanta naturopata

Telefon: 0733299355

Clinica MEDAS de Medicina Naturista si Complementara

Telefon: 0219232

//ruxandraconstantina2013.blogspot.ro/

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Ruxandra Constantina

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea