Retete

# dulciuri halloween #Vulpea cofetar #expert acasa.ro mihaela vulpe #Mihaela Vulpe #retete biscuiti # retete halloween

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Dulciuri infricosatoare de Halloween

Stiu ca Halloween-ul nu este o sarbatoare de-a noastra traditionala, si multi au ceva impotriva ei, dar cum copii nostri sunt deschisi spre noutati si spre cultura altor popoare, nu vad de ce nu i-am ajuta in dorinta lor de cunoastere.

Am avut ocazia sa testez niste retete noi, acum 4 ani, la momentul cand Alexandra, fata mea cea mare, costumata ca atare, a avut de realizat un eseu despre un personaj imaginar infricosator, pentru ora de engleza. Ne-am pus pe treaba, ea cu stiloul, eu cu mixerul! Ora de engleza a iesit de nota 10, cu copiii imbracati in costume, care mai de care originale, cu speech-uri si eseuri pline de imaginatie, iar eu cu tava plina de ….degete de vrajitoare!

De atunci in fiecare an fac reteta asta de biscuiti (superbuni si de efect), devenita de-a casei la noi, si inca cel putin una –doua noi, de incercare.

Partea cea mai buna din toata treaba asta este faptul ca puteti implica si copii in procesul de pregatire. Imaginatia lor fara limite o sa va uimeasca atunci cand, cu creioanele de glazurat de la Dr.Oetker in mana, ii puneti la masa din bucatarie, in fata tavii cu turta dulce. O sa apara ca prin minune, citez: “ursi panda si porcusori turbati, oameni insangerati, fara cap sau picioare, sau plini de cicatrici de operatii, oameni de zapada vampiri”! Poate o sa vi se para ingrozitor, dar este un moment de neinlocuit, in care copilul tau se joaca cu copilul din tine!

Fata copiilor mei, cand ma ajuta sa pregatesc, si bucuria colegilor si prietenilor lor, cand le servesc, sunt de ajuns sa uit oboseala prepararii. Cateodata cred ca si “Cenusareasa” se duce la somn mai devreme decat mine, eu ramanand in bucatarie, mult dupa miezul noptii, in jurul mesei pline de biscuit, briose, placinte, turta dulce….

Va dau si voua reteta mea de biscuiti degete de vrajitoare. Puteti sa o faceti cu 2-3 zile inainte, pentru ca sunt mai buni dupa 2 zile, fragezindu-se.

Necesar pentru biscuiti-degete de vrajitoare: 1 pachet margarina Unirea, 2 oua, 3 plicuri zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 1 esenta de lamaie, 250 g zahar pudra, 850 g faina, migdale pentru unghii.

Cum se prepara degetele de vrajitoare: Am pus toata faina intr-un castron mare, impreuna cu zaharul pudra, zaharul vanilat si praful de copt. Am pus margarina pentru 15 sec la microunde, apoi am pus-o in spatiul pe cale l-am facut in mijlocul gramezii de faina, impreuna cu esenta de lamaie si oualele batute spuma. Am framantat bine pana a rezultat un aluat omogen, pe care l-am lasat la frigider cam 1 ora.

Am rupt aluatul in bucatele mici, pe care le-am modelat intre palme ca pe niste bastonase. Pe fiecare bastonas ar fi trebuit sa aplic cate o jumatate de migdala, dar cum nu am avut inspiratia sa le ascund din timp, si am in casa niste "termite bipede",  am ramas fara jumatate din materia prima si a trebuit sa ma descurc. Noroc ca am inspiratie si le-am inlocuit cu brio cu cereale fulgi de cacao de la Viva. Aratau chiar mai infricosator. Pe unele degete am pus cereale de ovaz, si le-am picurat cate o picatura de suc de sfecla, iar pe altele am pus cereale mici rotunde (li se mai intampla si vrajitoarelor sa-si rupa unghiile, nu?).

Cum se fac degetele de vrajitoare: Am impartit fiecare bastonas in trei parti strangandu-l cu degetele, apoi am trasat cu cutitul cate trei linii pe fiecare umflatura. Nu am lipit migdalele si cerealele cu nimic, doar le-am infipt mai tare, dar daca ale voastre se desfac, nu intrati in panica, le puteti lipi foarte usor cu gem sau ciocolata topita!!

Sub prima impresie, se ascund de fapt niste biscuiti foarte gustosi, daca aveti curajul sa-i bagati in gurita! Mi-au iesit cam 50 de degete.

Mai gasiti aici retetele pentru degetele de vrajitoare cu cremvusti sau briosele-panza de paianjen.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mihaela Vulpe

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea