Ingrediente pentru blat:
- 500 g biscuiti simpli
- 100 g margarina
- 3 linguri cacao
- 1 ½ cana lapte
- esenta de rom
- 4 linguri zahar pudra
Ingrediente pentru crema
- 200 g unt
- 6 linguri zahar pudra
- 3 linguri lapte praf
- esenta de vanilie
- 150 g nuca de cocos
Mod de prepare:
1. Da biscuitii prin masina de tocat si amesteca-i cu zaharul pudra, cacaua si esenta. Adauga margarina, toarna laptele treptat si omogenizeaza bine amestecul.
2. Untul moale astepta sa-l mixezi cu zaharul pudra. Adauga laptele praf, esenta de vanilie si 100 g de fulgi de cocos.
3. Intinde jumatate din compozitia de biscuiti pe o folie de aluminiu. Daca nu ai, poti folosi si una de plastic. Acopera cu o alta folie si intinde cu sucitorul. Ridica folia, intinde jumatate din crema si rulaleaza strans cu ajutorul foliei.
4. Imbrac-o in nuca de cocos, impatureste-o in folie si da-o la rece pentru cel putin o ora. La fel procedezi si cu ingredientele ramase.
Daca ai la indemana, poti sa le pui in mijloc si banane.
Mai multe retete gasesti pe Retetele Marianei.
Mariana Robescu
Food editor Pap tot!