Ingrediente pentru aluat
- 130 g faina;
- 1 ou;
- 1 praf de copt;
- 1 praf de sare;
- 3 linguri apa calda;
Ingrediente pentru umplutura
- doua conserve de ton bucati in ulei;
- 6 linguri de smantana;
- 200 g cascaval;
- doua oua;
- 1 ardei gras rosu;
- doua cepe potrivite;
- 3 linguri boabe de porumb dulce din conserva;
- 50 g masline fara samburi;
- sare;
- piper;
Pentru decor
- o jumatate de rosie;
- cateva felii de masline
Mod de preparare:
Pentru aluat, am amestecat oul cu un praf de sare, am adaugat faina cernuta cu praful de copt, apa calda si am framantat un aluat omogen si elastic. L-am intins in foaie, am asezat-o intr-o forma rotunda termorezistenta, l-am intepat cu furculita in mai multe locuri si l-am copt in cuptorul preincalzit 15 minute.
Intre timp, am pus intr-un castron tonul scurs de zeama, am adaugat ceapa taiata marunt, ardeiul taiat cubulete, boabele de porumb, maslinele fara samburi si am amestecat usor. Am condimentat cu sare si piper, dupa gust, si am turnat totul peste blatul semicopt. Separat, am batut ouale cu smantana, cascavalul ras si am turnat totul peste amestecul cu ton. Am decorat cu cateva jumatati de masline, am introdus-o in cuptor pentru circa 40-45 de minute.
Mai multe retete gasesti pe Retetele Marianei.
Mariana Robescu
Food editor Pap tot!