Ingrediente pentru rulada:
- 500 gr lapte
- 120 gr faina
- 120 gr unt
- o lingura de ulei
- 4 oua
- un praf de sare
Ingrediente pentru umplutura:
- 500 gr branza proaspata dulce
- o legatura marar
- o legatura patrunjel
- sare dupa gust
- smantana si telemea pentru ornat
Mod de preparare pentru rulada
Se fierb laptele cu unt, uleiul si sarea. Se iau de pe foc si se adauga treptat faina amestecand continuu cu telul, pentru a nu se forma cocoloase.
Apoi se adauga patru galbenusuri si se amesteca in continuare pe foc pana se ingroasa .
Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga patru albusuri batute spuma.
Se toarna pasta in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 200 grade Celsius.
Dupa ce se scoate din cuptor se ruleaza intr-un prosop umed pana se raceste.
Mod de preparare pentru umplutura
Se amesteca branza cu sarea, patrunjelul si mararul taiate foarte fin si se freaca pana formeaza o pasta spumoasa.
Cu aceasta umplutura se umple rulada si apoi se ruleaza si se lasa la rece doua ore .Se serveste ornata cu smantana, peste care se razuieste telemea.
Se poate servi si calda, dandu-se la cuptor 10 minute.
Pofta buna!
Date de contact:
Felicia Heresanu
E-mail: heresanufelicia@ymail.com
Tel.: 0740151484