Fasole verde cu pui
Ingrediente:
- 1 kg carne de pui, taiata cubulete;
- 1 kg fasole verde;
- o ceapa alba, tocata marunt;
- 3 catei usturoi, tocati marunt;
- 400 ml suc de rosii;
- o rosie mare, curatata si tocata;
- sare si piper dupa gust;
- ulei vegetal;
- apa
Mod de preparare:
Incingeti doua linguri de ulei intr-o cratita si caliti ceapa pana se inmoaie si se rumeneste usor. Adaugati usturoiul maruntit si caliti pentru inca un minunt. Puneti in tigaie bucatile de pui, sare si piper dupa gust si gatiti pana ce carnea isi pierde culoarea roz.
Adaugati rosia tocata si turnati sosul de rosii peste toata compozitia din cratita. Amestecati bine si puneti apa pana acoperiti toate ingredientele. Lasati sa fiarba cateva minute, apoi reduceti flacara la aragaz si acoperiti cratita. Gatiti pentru 45-50 minute.
Intr-o tigaie incingeti doua linguri ulei si sotati usor pastaile de fasole. Acest procedeu va face ca acestea sa-si pastreze fermitatea si culoarea in mancarica.
Dupa 45 minute adaugati pastaile in cratita, asezonati cu sare si piper, turnati o cana cu apa peste, acoperiti cu un capac si gatiti pentru inca 15 minute.
Cand sosul a scazut, mancarica este gata. Carnea de pui este frageda, pastaile usor crocante, iar sosul de rosii scazut prinde gust dulce-acrisor. Un deliciu cu secret simplu!
Mazare cu porc
Ingrediente:
- o ceapa medie, tocata marunt;
- doua legaturi telina, tocata marunt;
- 650 g carne de porc, taiata cubulete;
- 650 g boabe de mazare;
- doua linguri ulei;
- 5-7 catei de usturoi, tocati marunt;
- 1/2 cana pasta de tomate;
- o legatura marar proaspat, tocat marunt;
- o legatura patrunjel proaspat, tocat;
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Intr-o cratita incingeti ulei si caliti ceapa cu telina timp de 5 minute, apoi adaugati usturoiul si caliti pentru inca un minut.
Puneti carnea de porc in cratita si gatiti-o pana isi pierde culoarea roz.
Intr-un castron puneti pasta de tomate si doua cani de apa, apoi turnati amestecul in cratita. Adaugati mazarea.
Turnati apa in cratita pana acoperiti ingredientele. Asezonati cu sare si piper.
Secretul
Lasati la gatit timp de 30 minute. Mazarea necesita un timp foarte scurt de gatire. Pentru a pastra boabele de mazare intregi in mancarica, incercati sa nu uitati aceasta chichita. Bobul de mazare isi mentine gustul doar daca ramane intreg in mancarica.
Dupa cele 30 minute, adaugati mararul proaspat si amestecati usor. Mancarica este gata. La servire presarati si patrunjelul proaspat pentru o aroma mai profunda. Acest ingredient se adauga dupa gustul fiecaruia. Pofta mare!
Cartofi noi, frumos rumeniti
Ingrediente:
- 1 kg cartofi noi, intregi sau taiati jumatati;
- doua linguri ulei masline;
- 4-5 catei usturoi, zdrobiti in coaja;
- rozmarin proaspat;
- sare de mare si piper.
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 220 grade Celsius. Spalati bine cartofii si lasati-i sa se usuce sau tamponati-i cu un servet pentru a absorbi apa.
Intr-un bol mare puneti cartofii si uleiul. Amestecati pana acoperiti toti cartofii cu ulei. Cand lucesc frumos, asezati-i intr-o tava de cuptor. Adaugati usturoiul zdrobit in coaja si rozmarinul. Coaceti in cuptor pentru 30 minute pana devin moi in interior si rumeniti la exterior.
Secretul
Pentru a se rumeni frumos trebuie sa miscati cartofii in cuptor la fiecare 10 minute. Astfel vor prinde acea culoare aurie pe o parte mai mare din suprafata. Stati cu ochii pe ceas si veti obtine cartofii visati! Puteti sa-i serviti cu smantana sau garnitura pentru diverse preparate culinare.
Va doresc pofta mare!
Pentru orice informatie ma puteti contacta:
Facebook: Szasz Sasha
E-mail andreea.oana.szasz@gmail.com
Tel: 0724442240
Site: latreimagari.ro