Retete

#salata din rucolla #salata paste #salata

Gateste cu Oana: Salata din rucolla, paste si bacon

Hai sa mai diversificam salatele si sa le adaugam si niste paste fierte al dente (adica putin mai tari) si niste bacon crud, pentru a avea consistenta. Dressingul il putem face singuri, in casa. Iata ce aveti nevoie.

Ingrediente:


  • 80 – 200 grame rucolla (in functie de punga mai mare sau mai mica pe care o cumparati)
  • 150 grame bacon
  • 300 grame paste mai groase
  • sare, piper
  • zeama de la o lamaie
  • 5 linguri ulei masline

Mod de preparare:

1. Pune pastele in apa fiarta cu sare, pentru circa zece minute (sa fie al dente) si strecoara-le dupa ce au fiert.

2. Rastoarna salata din punga sau marunteste-o in farfurie daca folosesti alt tip de salata (si nu rucolla).

3. Pregateste baconul felii subtiri.

4. In farfurie pune/amesteca salata, baconul, pastele, peste care presara sare si piper (dupa gust) si dressingul format din zeama de la o lamaie si uleiul de masline. Daca inca vi se pare usor amara rucolla mai adaugati lamaie, dupa gust.

Oana Grecea

Mai multe retete, bio si nu numai, gasiti pe gandurisibucatareala.ro si retetetv.ro.

  •   2015-05-12
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea

Articol scris de

Oana Grecea

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii