Retete

#dulciuri #fructe de padure #deserturi #pavlova

Expertul Acasa.ro, Chef Ioannis: Pavlova, un desert vaporos

Anna Pavlova a fost una dintre cele mai elegante balerine din istoria baletului, a inspirat pictori, muzicieni si dansatori, dar si maestri patiseri. Desertul acesta este exeptional si, ca toate lucrurile cele mai spectaculoase, este atat de simplu! Doar trebuie sa “dansam” elegant cu ingredientele.


INGREDIENTE

  • 3 albusuri de ou
  • 100 gr zahar
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 150 gr capsuni
  • 400 gr fructe de padure
  • esenta de vanilie
  • 100 gr zahar pudra (pentru sosul de fructe)


PREPARARE

Incalzim cuptorul la 120 de grade Celsius. Cu ajutorul unui unui tel sau mixer batem foarte tare albusurile de ou cu sucul de lamaie aproximativ 1 minut pana cand spuma incepe sa aiba varfuri moi. Adaugam zaharul lingura cu lingura, fara a ne opri din amestecarea albusurilor, timp de aproximativ 4 minute. Ne dam seama ca este gata cand bezeaua este tare si lucioasa.

Folosind o spatula adaugam si zaharul pudra putin cate putin pana cand este omogenizat. Formam 4 bezele mici sau una mare pe care le punem intr-o tava pe care am asezat hartie pentru copt. Pudram bezelele cu zaharul pudra si introducem tava in cuptor timp de 2 ore.

Punem jumatate din fructe de padure intr-un vas cu esenta de vanilie si jumatate din zahar si lasam pana iese sucul natural. Celelalte fructe de padure le amestecam cu restul de zahar, folosind un blender, facem un sos. Capsunile sunt pentru décor. Cand bezele sunt gata, le lasam 30 de minute sa se receasca si le asezam pe un platou.

Decoram cu capsunile si cu fructele de padure, peste care turnam sosul.


SECRETUL LUI CHEF IOANNIS

Pentru ca bezeaua sa iasa perfect, albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Sucul de lamaie ajuta sa se intareasca mult mai bine bezeaua.


SFATUL LUI CHEF IOANNIS

Bezelele pot fi facute si depozitate intr-un castron timp de o saptamana. Fructele de padure le gasiti la magazin congelate tot timpul anului, dar capsunile nu sunt recomandate pentru congelare. De aceea putem schimbam capsunile cu fulgi de ciocolata.


Nu uitati sa fiti creativi si, dupa ce ati preparat un fel de mancare dupa reteta mea, sa incercati sa schimbati cateva ingrediente dupa gustul dumneavoastra.

”Retetele nu ne dicteaza gustul!”
Chef Ioannis Karastogiannis

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Chef Ioannis Karastogiannis

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea