Desert italian care nu necesita coacere si este rapid de realizat, tiramisu este o prajitura delicioasa, proaspata si cremoasa. Fara mascarpone, aceasta reteta este chiar mai ieftina.
 

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 3 plicuri de praf de frisca
  • 5 plicuri de zahar vanilat
  • esenta de rom
  • 42 piscoturi
  • 700 gr. smantana grasa
  • 3 cani mari de cafea, indulcita dupa gust si cu rom (se foloseste rece)
  • doua plicuri de intaritor de frisca.

Mod de preparare:

Se bat cu mixerul 6 albusuri cu zaharul vanilat si un praf de sare. Se adauga cele 6 galbenusuri, apoi praful de frisca si intaritorul. Smantana se pune treptat, cate o lingura. Aceasta crema se pune la frigider.
 
Se inmoaie piscoturile unul cate unul în cafea – dar se tin foarte putin pentru ca apoi se pot rupe si se pun în tava pana se acopera. Se pune jumatate din cantitatea de crema, se adauga inca un strat de piscoturi si apoi iar crema. Se pudreaza cu cacao sau ness. Se da la rece si se consuma a doua zi.
 

Pofta buna! 

Oana Grecea

Mai multe retete bio si nu numai, mai gasiti pe www.gandurisibucatareala.ro

 
  •   2014-02-19
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea

Articol scris de

Oana Grecea

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii