Retete

#orez #pilaf #orez sarbesc #orez cu legume #pilaf cu pui

Gateste cu Oana: Pilaf (orez) cu legume si pui

Un fel de mancare care merge si rece, dar si cald. Se asorteaza cu muraturi sau cu un copan de pui la cuptor.

 

 

Am fiert intai un piept de pui, in cat mai multa zeama, pentru ca pe-asta o folosesc apoi la orez. Intre timp am tocat doua cepe, patru morcovi si cate un ardei galben, verde si rosu pentru a da bine la culoare. Le-am tocat si inabusit in unt (intr-o tigaie), apoi am prajit putin orezul (scurs de apa unde l-am pus initial la inmuiat) Orezul l-am pus direct in cratita unde voiam sa fac acest fel de mancare. Dupa ce-am amestecat putin prin orez, am adaugat, treptat, cate un polonic de zeama in care a fiert pieptul de pui. Am pus si legumele inabusite, am adaugat sare, boabe de piper, putin gogosar maruntit de iarna si doua foi de dafin, si treptat am tot pus cate un alt polonic de zeama. In tot acest timp am amestecat continuu. La final, am rupt fasii pieptul de fui fiert, l-am adaugat in acest orez cu legume si am dat vasul la cuptor, pentru 20 de minute.

 

Probabil i se mai spune si orez sarbesc, dar nu sunt sigura, pentru ca eu adaug mereu piept de pui in el. De retinut ca se face destul de rapid si este un meniu care poate fi mancat si asa, dar si asortat la un gratar sau alt gen de friptura la cuptor.

 

Oana Grecea

Mai multe retete, bio si nu numai, gasiti pe www.gandurisibucatareala.ro.

  •   2014-04-02
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea

Articol scris de

Oana Grecea

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii