Retete

#omleta dovlecel #omleta #frittata #retete rapide

Gateste cu Oana: Omleta spicy cu dovlecel, porumb si ardei iute (Frittata) VIDEO

 

Astazi vreau sa vizionezi cea mai rapida omleta, un mic dejun consistent si vegetarian, pentru atunci cand esti grabit/a tare. Pentru omleta spicy (cunoscuta si drept Frittata) iti trebuie doar dovlecel sau zucchini, oua, ardei iute si porumb fiert. Si dispozitia de a manca ceva bun si iute.

PONT: cand va apucati de omleta, alegeti un vas/ o tigaie pe care sa o puteti baga si la cuptor.

Ingrediente:

 

  • 8 oua
  • 1 dovlecel/ sau zucchini
  • doua-trei linguri ulei masline extravirgin
  • jumatate de ceapa rosie
  • o cana de boabe de porumb din conserva (circa 250 grame)
  • un ardei iute (verde sau rosu)
  • sare si piper (optional)

 

Mod de preparare:

1. Feliaza dovlecelul si ceapa rosie cu o razatoare tip mandolina. Daca nu ai in casa asa ceva, incearca sa le tai cat mai subtiri. Toaca si ardeiul iute si masoara cana de porumb fiert.

2. Bate ouale bine cu sare si piper.

3. Incinge tigaia bine, adauga si uleiul de masline extravirgin si pune la prajit/calit ceapa, ardeiul si apoi dovlecelul si porumbul fiert.

4. Cand cele de mai sus s-au calit, toarna peste ele ouale batute. Dupa un minut de lasat pe foc da-le la cuptor pentru 15 minute.

5. Dupa ce ati scos tigaia, lasati-o 2-3 minute la racit si apoi feliati omleta ca pe tort. In farfurie veti avea o portie pufoasa de ou cu legume, o varianta picanta inca de la micul dejun.

Incercati si dati-mi de veste daca v-a placut sau nu!

Oana Grecea

Mai multe retete, bio si nu numai, gasiti pe gandurisibucatareala.ro si retetetv.ro.


 

  •   2015-06-10
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea

Articol scris de

Oana Grecea

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii