Retete

#humus #naut #tahini

Gateste cu Oana: Humus - varianta romaneasca

Am vrut sa specific de la inceput. Oricat de bun ar iesi, tot nu este ca in restaurantele libaneze. In opinia mea, este o reteta care se face identic cu fasolea batuta, doar ca nautul este mai sanatos decat fasolea.


Ingrediente:
  • 500 de grame de naut uscat;
  • sare,
  • sucul de la o lamaie,
  • 6 linguri de tahina (un fel de pasta/ulei de susan),
  • 6 linguri ulei de masline,
  • 5 catei/bucati de usturoi,
  • piper


Mod de preparare:


Am inmuiat nautul de cu seara, intr-un castron cu apa, cat sa acopere boabele.

A doua zi, am pus la fiert nautul intro cratita si apa cat sa vina deasupra lui. Dupa ce a fiert l-am scurs, l-am pus in blender/mixer si l-am pasat putin. Am inceput sa adaug treptat usturoiul (l-am pasat tot acolo), linguritele de tahina si uleiul de masline. Apoi am continuat mestecarea intr-un castron, unde am adaugat zeama de lamaie, sarea si piperul.

Oana Grecea

Mai multe retete, bio si nu numai, gasiti pe www.gandurisibucatareala.ro.

  •   2014-04-23
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea

Articol scris de

Oana Grecea

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii