Retete

#migdale #iaurt #gem cu caise # iaurt grecesc natural #mic dejun

Gateste cu Oana: Gem de caise cu miere, iaurt si migdale

Mic dejun rapid. 15 minute. Sanatate curata. Ceva diversificat. Gem de caise indulcit cu miere, iaurt grecesc natural in care puneti putina miere si migdale sau nuci maruntite. Va propun doua variante de cantitati.
 

Varianta 1


Ingrediente:

  • 6 caise dulci,
  • 3 linguri de apa
  • 3 linguri de miere (de la Sabadus)
  • 140 g iaurt
  • migdale
  • nuci

Mod de preparare:

Intr-o craticioara puneti la fiert intai apa cu miere si amestecati pana la dizolvarea mierii. Apoi adaugati caisele pe care le fierbeti circa 10 minute la foc potrivit. Puteti pune, optional, coaja de lamaie si/sau scortisoara. Din cand in cand amestecati in cratita sa nu se lipeasca (daca aveti oala de cupru, acest lucru este eliminat pentru ca in ea nu se lipesc).

Cand au inceput caisele sa se faramiteze in cratita luati pasatorul de cartofi si pisati putin caisele, chiar daca sunt pe focul dat incet. Mie mi-a placut sa am un gem mai fin si am bagat chiar si blenderul.

Luati dupa foc si lasati putin la racit compozitia. Daca aveti timp puteti lasa si la frigider 10 minute. intre timp scoateti iaurtul de 140 de grame (cea mai mica varianta) si adaugati la el o lingura de miere.

Intr-un pahar cu gura larga sau intr-o cana (dar se vede mult mai bine si mai frumos in ceva transparent) puneti de un deget gemul, apoi jumatate din iaurt, iar deasupra presarati migdale sau nuci maruntite ori cu blenderul ori pur si simplu tocate cu cutitul. Sunt mai de efect cand sunt maruntite mai mari si nu pisate de tot.

Veti servi ceva racoritor, nu deosebit de dulce (mai ales daca nu sunt foarte dulci caisele) si de mare efect. Nu garantez ca acest gem tine peste iarna, insa e de preferat sa faceti cantitati mici de gem care sa se consume pe parcursul a doua-trei zile.

Varianta a doua  de cantitati se refera la: 

  • 1 kg de caise,
  • 10 linguri de apa,
  • 8 linguri de miere,
  • coaja de lamaie
  •  un praf de scortisoara
  • la aceasta cantitate este nevoie de un iaurt la 400 de grame in care puneti circa 4-5 linguri de miere (recomand Sabadus pentru ca-i cunosc si stiu ca este naturala 100%).

Modul de preparare este acelasi ca mai sus.

Oana Grecea

Mai multe retete, bio si nu numai, gasiti pe www.gandurisibucatareala.ro.

  •   2014-07-23
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea

Articol scris de

Oana Grecea

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii