Retete

# retete peste #retete post #expert acasa.ro #ganduri si bucatareala #expert acasa.ro oana grecea #retete dorada

Gateste cu Oana: Dorada in crusta de sare

Pescuit în apele Mării Mediterane, dorada este un pește cu foarte puține oase, carne fermă, albă și gustoasă. Conține doar 96 de kilocalorii la 100 de grame deci poate fi consumat cu încredere. 

Ca tot ne bucuram acum in postul Craciunului de zilele de dezlegare la peste (numai buna chiar si daca nu tinem post), va propun o reteta gustoasa, pe care am aflat-o de la Aura Cecilia Olteanu, bucatareasa unei firme de catering cunoscute din Bucuresti. Este usor de gatit, asa ca nu va faceti probleme ca nu v-ar iesi. 

Ingrediente: 

sare de mare,
pește dorada,
un albuș de ou/pește,
rozmarin,
lămâie,
sare,
piper,
boia,
cimbru.

Mod de preparare:

Se curăță și se spală bine peștele, apoi se lasă la scurs. În timp ce peștele se scurge, se bat spumă tare albușurile, apoi se adaugă sarea de mare și puțină apă pentru omogenizare. După ce s-a scurs, peștele se umple cu rozmarin, lămâie, piper, sare, boia și cimbru, apoi se așează într-o tavă în care în prealabil s-a pus un strat subțire de sare de mare. Peștele se acoperă cu compoziția de albușuri și se dă la cuptor la temperatură mare, până ce compoziția capată o culoare aurie. 

Pofta buna!

Va astepte si pe Ganduri si bucatareala pentru mai multe retete, dar si idei de petrecere a timpului liber.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea