Retete

#limoncello #limoncello de casa

Gateste cu Oana: Cum se face Limoncello de casa (video)

A trebuit sa astept aproape trei luni ca sa va povestesc cum am facut Limoncello de casa, pentru ca doua luni a stat la macerat si inca vreo luna la rece pana am inceput sa servesc din el. Limoncello este o bautura din Italia si este foarte gustoasa si aromata, am vazut ca se face in doua feluri, unii o fac cu lapte si este mai groasa si mai tulbure, altii fara si iese mai limpede. Eu am optat pentru ultima varianta.


Ingrediente:

  • 1 l alcool (vodka)
  • 1,5 l apa
  • 12 lamai
  • 1 kg zahar


Mod de preparare etapa I:

Se pun la inmuiat putin lamaile in apa la temperatura camerei. Se rad apoi lamaile cu un cutit special de cartofi, sau cu orice aveti la indemana, ideea e sa luati doar partea subtire si galbena, nu din partea alba a lamaii, care este foarte amara.

Apoi stoarceti zeama de la cele 12 lamai. Cojile le puneti intr-un vas mult mai mare decat cantitatea pe care urmeaza sa o preparati.

Puneti coaja lamailor intr-un vas curat, cu capac, turnati si sucul de lamaie si jumatate din cantitatea de vodka.

Lasati la macerat 3 saptamani.


Mod de preparare etapa II:

Puneti pe foc la fiert 1 litru si jumatate de apa cu 1 kg de zahar. Faceti un sirop dulce pe care il raciti putin inainte de a-l turna peste cojile de lamaie si vodka. Adaugati apoi si cealalta jumatate de vodka. Mai lasati la macerat inca 5 saptamani.

Dupa 8 saptamani de macerare:

Strecurati cojile de lamaie si lasati doar zeama. Turnati limoncello in sticle curate. Mie mi-au iesit cateva sticle dupa cum vedeti in poza de deschidere.

Pe data viitoare! 

Oana Grecea, Ganduri si Bucatareala

PS: Mai multe ganduri, impresii si sfaturi pe Facebook

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea