Retete

#amandine #blat amandine #sirop amandine

Gateste cu Oana: Cum se fac amandinele de casa, o reteta simpla

Familiile trecute de 35 de ani isi mai amintesc poate vremurile in care la mare cautare in cofetarii erau doar amandinele, savarinele si eclerele. Am descoperit  ca se pot face simplu si rapid, in maxim o ora. Asa ca va invit sa faceti amandine de casa.

Va propun sa va organizati astfel: intai siropul, apoi blatul (pentru ca trebuie lasate la racit) si apoi crema.

Cum se face siropul

Ingrediente pentru sirop

  • o cana de zahar,
  • 3 cani apa,
  • una-doua sticlute esenta de rom.

Se caramelizeaza zaharul si apoi se adauga apa, lasand pe foc pana se topeste zaharul. Cand s-a racit, se pune romul.

Cum se prepara blatul

Ingrediente pentru blat

  • 7 oua
  • o cana de zahar
  • o cana de faina
  • 2 pliculete de ness
  • 3 linguri de cacao
  • un pachet praf de copt

Se bat spuma albusurile cu un  praf de sare, se adauga treptat zaharul, galbenusurile, nessul. Se lasa mixerul si se amesteca acum cu telul de mamaliga cele trei linguri de cacao si faina amestecata cu praful de copt.

Amestecarea se face usor, pentru a pastra volumul albusurilor. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incalzit, pana trece testul scobitorii. Dimensiunea tavii este de 28/35 cm.

Se lasa sa se raceasca si apoi se taie in doua.

Eu il tai in felul urmator: merg cu un cutit cam 1-2 cm de jur imprejurul blatului si apoi cu o ata mai groasa, introdusa la un capat, trag spre capatul celalalt. Se insiropeaza cele doua parti de blat. Partea care va fi pusa deasupra se insiropeaza mai putin in stadiul acesta, urmand sa se mai toarne sirop cand deja este asamblata prajitura.

Cum se face crema

Ingrediente

  • 300 g unt
  • o cana de zahar
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri cu apa
  • o cutie de 400 g Finetti.

Untul, zaharul, cacao si apa se pun la fiert pana se omogenizeaza bine si dau intr-un clocot. Compozitia se raceste bine – se poate tine si la frigider 30 de minute, dupa ce s-a racorit. Cand este rece de tot, se amesteca cu crema Finetti, punandu-se treptat Finetti in crema de ciocolata.
Se unge cu crema o parte de blat, se pune cea de-a doua parte si se unge iarasi cu crema. Se orneaza cu frisca si se da la rece.

Pe data viitoare! 

Oana Grecea, Ganduri si Bucatareala

PS: Mai multe ganduri, impresii si sfaturi pe Facebook

  •   2013-10-30
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea

Articol scris de

Oana Grecea

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii