Retete

#fasole #fasole verde #sote #ciuperci #fasole sote #ulei de masline #tigaie

Gateste cu Oana: Cum sa faci ciuperci cu fasole verde sote

Sa uitam de iarna si sa ne bucuram de legumele din congelator! Aceasta reteta merge fie ca fel principal, fie garnitura la o friptura - gratar de pui spre exemplu, desi este destul de consistenta. Ma gandesc ca este o mancare potrivita pentru toata familia, pentru ca cei mici s-ar putea sa adore fie ciupercile, fie fasolea, dar sa fie incantati de armonia de culori din farfurie.

Ingrediente:

  • doua linguri de ulei de masline;
  • 2 catei de usturoi taiati in felii subtiri;
  • circa 500 de grame de ciuperci (o caserola din aceea mica care se gaseste si la Mega Image si la Kaufland si poate si in alte hipermarketuri);
  • o lingurita coriandru;
  • sare si piper;
  • 1/4 ceasca de vin alb sec (cum ar fi Sauvignon Blanc),
  • doua linguri de apa;
  • una-doua linguri de otet;
  • o legatura de patrunjel proaspat tocat;
  • 1 kg de fasole verde (oparita). Fasolea poate fi si doar 500 de grame, daca nu doriti sa ”domine” ciupercile..

Sote vine de la frantuzescul sauté si inseamna, conform dictionarului, mancare sau zarzavat fiert la un foc mic si inabusit cu unt/ulei. Astfel, reteta se gateste in circa 20 de minute daca aveti deja ciupercile taiate longitudinal, patrunjelul tocat, usturoiul curatat si taiat in felii subtiri.

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie adanca sau intr-o oala incingeti uleiul de masline. Adaugati/caliti usturoiul circa un minut. Puneti ciupercile si rumeniti-le 3 minute la foc mediu. Mai lasati-le apoi 3 minute la foc iute. Adaugati coriandru, sare si piper si fierbeti totul inca un minut. Reduceti focul la mediu, adaugati vinul si fierbeti pana scade. În acest timp amestecati continuu cu o lingura de lemn. Se adauga apa, otetul si patrunjelul.

Intr-o alta oala fierbeti apa cu sare si cand a inceput sa fiarba puneti fasolea pentru maxim 5 minute. Lasati-o cele 5 minute sa fiarba in oala cu capac. Scoateti-o, puneti-o intr-un bol cu apa rece (chiar cu gheata daca aveti), apoi scurgeti-o si adaugati fasolea peste ciurpercile sotate de mai sus (asta în cazul in care fasolea din congelator nu a fost fiarta in prealabil). Puteti servi mancarea de mai sus fie calda, fie la temperatura camerei.

Pofta buna! 

Oana Grecea

Mai multe retete bio si nu numai, mai gasiti pe www.gandurisibucatareala.ro

  •   2014-02-04
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea

Articol scris de

Oana Grecea

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii