Retete

#desert #cheescake american #cheescake

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Cu atatea feluri de cheescake-uri mi-a fost si greu sa dau titlul acestei postari. Chhescake simplu nu ar fi mers, asa ca m-am gandit ce inspiratie am avut eu in aceasta reteta si l-am intitulat simplu Cheescake in stil american. De-a lungul timpului s-ar putea sa mai postez si alte retete, dar deocamdata asta este cea care se tot face la noi in casa.

Reteta mea este cu coptura, am gustat de la cineva si un cheescake fara coptura dar nu a fost pe gustul meu.

Ingrediente Cheescake in stil american:

  • 300 grame biscuiti digestivi
  • 125 grame unt topit
  • 400 grame de branza Mascarpone (o folosesc pe cea de la Lidl)
  • 2 oua
  • 150 grame zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 400 ml smantana grasa
  • coaja rasa de la o lime
  • gem pentru topping sau fructe (circa 150 de grame)

Mod de preparare Cheescake in stil american:

1. Zdrobeste biscuitii (in blender sau cu un pisalog, sa sfarama foarte usor) si amesteca-i cu untul topit.

2. Asaza compozitia pe fundul unei tavi rotunde, unsa in prealabil cu unt sau ulei sau pune-i hartie de copt. Apasa cu degetele ca stratul sa se niveleze bine. Pune tava in congelator pana pregatesti crema.

3. Pentru al doilea strat amesteca cele 400 grame Mascarpone (eu pun 500 grame ca atata au cele doua cutii) cu o lingurita esenta vanilie, 100 grame zahar (din cele 150 g) si doua oua.

4. Toarna compozitia peste stratul de biscuiti sii pune tava intr-un cuptor preincalzit la foc mediu pentru 20 de minute. Pune sub tava o folie de aluminiu sau o tava dedesupt pentru ca uneori untul topit curge in cuptor si scoate fum.

5. Scoate compozitia din cuptor cand s-a inchegat si las-o la racit.

6. Amesteca smantana cu 50 grame zahar si o lingurita esenta vanilie. Poti pune si coaja rasa de la o lamaie sau lime. Toarna mixtura peste stratul de branza si mai pune tava la cuptor pentru zece minute.

7. Scoate cheescake-ul din cuptor, lasa-l sa se raceasca si pune-l in frigider peste noapte, acoperind tava cu o folie de protectie.

8. Scos de la rece el trebuie ornat dupa preferinte. Ori cu fructe (de padure) ori cu un toping de gem diluat cu putina apa.

9. Puteti pune deasupra o frunza sau doua de menta, daca va place gustul ei.

Incercati, este delicios. Si este facut in casa, fara alte adaosuri.

  •   2016-04-21
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea

Articol scris de

Oana Grecea

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Articole din retete

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii