Retete

#cum se face salata de vinete #aperitiv #salata de vinete

Gateste cu Oana: Cum se face salata de vinete (video)

In post sau nu, vara sau toamna, vinetele se pot prepara mai ales atunci cand aveti nevoie de un aperitiv de pus pe paine. Spre deosebire de preparatele din Orientul Mijlociu in care vinetele se folosesc foarte mult la cuptor, noi, romanii, obisnuim sa le facem in special coapte pe aragaz (dar puteti si la cuptor pe functia de grill) si amestecate cu ceapa.


Ingrediente:

  • doua vinete coapte
  • 50 ml ulei
  • una-doua linguri otet mere
  • o ceapa rosie
  • cateva rosii cherry
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare:

1. Se coc vinetele pe aragaz (daca aveti un suport de fonta este perfect, daca nu le puteti coace direct pe flacara), circa 15 minute. Se intorc pe toate partile pana simtiti ca se crapa coaja.

 

2. Se curata de cojile arse (ajutati-va de un castron de apa rece in care sa va bagati mainile), se sareaza si se lasa la scurs in sita de plastic (in cea de metal/inox oxideaza), timp de o ora.

3. Tocati ceapa rosie marunt si amestecati-o cu sarea si piperul.

 

4. Tocati vinetele pe un tocator pentru a sari semintele si a putea fi consumate sub forma de pasta. Amestecati-le cu ceapa.

 

5. Serviti sau ornati cu rosii cherry sau rosii proaspete romanesti.

  •   2015-07-29
  •  
  •   comentarii
Oana Grecea

Articol scris de

Oana Grecea

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii