Retete

#retete vara # retete supa #retete avocado #Chef Ioannis #supa avocado #expert culinar

Gateste cu Chef Ioannis: Supa racoroasa de vara

Vine vara si dieta noastra va trebui sa se adapteze temperaturilor ridicate. Sfatul meu este sa profitati de senzatia de racoare oferita de o supa minunata, cu un gust unic: supa crema de avocado. Ce este mai important? Nu necesita nici macar un minut petrecut in fata aragazului.

Ingrediente 

2 fructe de avocado coapte 

2 castraveti mari 

2 linguri iaurt grecesc, de preferinta

1/2 ceapa rosie taiata fin, cubulete

1 rosie fara seminte, tocata cubulete mici 

1 lingura ulei de masline

3-4 frunze busuioc taiate fin 

zeama de la o lamaie

sos tabasco

sare

piper

Mod de preparare 

Decojim castravetii, ii taiam pe jumatate, le scoatem semintele si ii taiem cuburi mari. Se pun in blender, dar se pastreaza o bucatica pentru ornament. La fel se procedeaza si cu avocado. Amestecam cu zeama de lamaie si mai frecam putin in blender, alaturi de iaurt, sare, piper si putin sos tabasco, in functie de gust. Punem amestecul la rece. 

Intr-un bol punem ceapa rosie, rosia, cuburi de castraveti si de avocado pastrate, frunzele de busuioc, sare, piper si ulei de masline. Se amesteca usor pana se omogenizeaza putin si se pastreaza la rece pana in momentul servirii. 

Turnam supa in bol si din compozitia pastrata la rece se pune o lingura in mijlocul bolului, in loc de crutoane si drept ornament. 

Secretul lui Chef Ioannis 

Cand taiem avocado trebuie sa stropim imediat fructul cu putina lamaie ca sa nu se oxideze. Daca supa este foarte groasa, putem adauga putina apa rece, in functie de preferinte. Dupa gust, se poate adauga zeama de supa de legume sau de pui strecurata.

Sfatul lui Chef Ioannis

Luati o minibagheta si taiati-o pe lungime, nu foarte gros. Puneti-o in cuptor dupa ce o stropiti cu putin ulei de masline, seminte de anason sau de chimen. O lasati pana devine crocanta. Apoi se pune langa farfurie, iar compozitia pe care am facut-o pentru a o adauga la supa poate fi pusa pe bagheta crocanta, devenind astfel un cruton-buscheta.

Nu uitati sa fiti creativi si, dupa ce ati preparat un fel de mancare dupa reteta mea, sa incercati sa schimbati cateva ingrediente dupa gustul dumneavoastra.

”Retetele nu ne dicteaza gustul!”
Chef Ioannis Karastogiannis




  •   2013-06-04
  •  
  •   comentarii
Chef Ioannis Karastogiannis

Articol scris de

Chef Ioannis Karastogiannis

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii