Retete

#supa # retete supa #expert acasa.ro #supa de ceapa

Gateste cu Chef Ioannis: Supa de ceapa, un deliciu surprinzator

Provenita de pe mesele oamenilor nevoiasi, supa de ceapa a devenit un preparat al restaurantelor cu o clasa peste medie. Surprinzator de delicioasa pentru persoanele care vad rolul cepei doar ca baza a diferitelor mancaruri, aceasta supa este perfecta pentru zilele geroase.


INGREDIENTE:

 

  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1,500 ml gr apa fierbinte (zeama fiarta de la carnea de vacuta sau de pui)
  • 8 cepe rosii, taiate in jumatate si apoi in felii subtiri (solzisori)
  • 200 ml vin alb sec
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura faina, prajita in cuptor la 150 de grade, timp de 20 de minute
  • sare si piper din rasnita
  • 12 felii de bagheta
  • 150 gr branza gruyere, rasa


PREPARARE:

Topim untul cu uleiul intr-o cratita si prajim ceapa 5 minute amestecand frecvent. Asezonam cu un praf de sare si piper, adaugam zahar peste ceapa si continuam sa prajim ceapa pana sa obtinem coloare inchisa de caramel, totul desfasurandu-se timp de aproximativ 30 de minute.

Adaugam faina, omogenizam cu ceapa si apoi varsam vinul alb. Fierbem 1 minut, sa se evapore alcoolul, si varsam peste aceasta compozitie apa fierbinte.

Lasam sa fiarba 15 minute, corectam gustul cu sare si piper. Aranjam felii de bagheta intr-o tava de cuptor si peste fiecare felie punem branza. Coacem in cuptor incalzit foarte tare pana sa se topeste si se rumeneste branza.

Servim supa in farfurii adanci si cu un cruton deasupra.


Secretul lui Chef Ioannis

Prajim faina in cuptor pentru ca astfel evitam pericolul sa ardem faina in cratita si sa stricam gustul de supa.


Sfatul lui Chef Ioannis

Pentru o versiunea mai usoara, prajiti ceapa la foc foarte mic, amestecand in continuu, fara ca ceapa sa se caramelizeze. Astfel veti avea o supa de ceapa alba la culoare, mai usoara si la fel delicioasa.


Nu uitati sa fiti creativi si, dupa ce ati preparat un fel de mancare dupa reteta mea, incercati sa schimbati cateva ingrediente dupa gustul dumneavoastra.

”Retetele nu ne dicteaza gustul!”
Chef Ioannis Karastogiannis

  •   2013-01-15
  •  
  •   comentarii
Chef Ioannis Karastogiannis

Articol scris de

Chef Ioannis Karastogiannis

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii