Haideti sa ne incalzim putin si sa ne beneficiem de bunatatea legumelor cu o supa crema colorata, cu foarte multe arome si cu mai mult gust. Combinatia legumelor este mereu o provocare pentru toti care se implica in bucatarie, amatori sau profesionisti, si un pod pe care ca sa-l treci cu bine trebuie sa cunosti bine combinatia legumelor.


INGREDIENTE

  • 1 praz taiat rodele subtiri
  • 1 morcov taiat cuburi medii
  • 1 cartof taiat cuburi medii
  • 1 ceapa taiata fin
  • floricele de broccoli
  • 1 dovlecel taiat rodele
  • 50 gr unt
  • 50 gr ulei de masline
  • sare si piper
  • 150 ml lapte
  • 2-3 crengute de cimbru
  • 2,200 ml apa sau supa de legume fierbinte


PREPARARE

Intr-o cratita topim untul cu uleiul de masline si incepem sa sotam legumele in ordinea urmatore: ceapa, praz, morcovi, cartofi, dovlecel si broccoli. Adaugam lichidul fierbinte (supa), asezonam cu putina sare si piper. Presaram cimbrisor si lasam sa fiarba 15-20 de minute. Cand legumele sunt fierte, cu un blender de mana facem legumele crema si corectam gustul cu sare si piper. Adaugam laptele si retragem cratita din foc.


Secretul lui Chef Ioannis

Cand topim untul, turnam putin ulei de masline pentru a ajuta si proteja untul de a se arde si, ulterior, de a avea legume sotate cu aroma neplacuta si cu gust amar. Este foarte important sa sotam fara culoare, astfel extragem apa din ele, ramane gustul natural si sunt caramelizate frumos. Adaugam lapte si nu smantana pentru o versiune mai usoara si cu mai putine calorii.


Sfatul lui Chef Ioannis

Va recomand sa nu faceti crutoane mici, ci sa prajiti in cuptor felii mari de paine cu tot feluri de seminte pe ele. Stropim feliile de paine cu putin ulei de masline si asezam seminte de anason, de chimen, mac, susan, de floare soarelui etc. Limita exista doar unde vreti voi sa va opriti.

 

Nu uitati sa fiti creativi si, dupa ce ati preparat un fel de mancare dupa reteta mea, incercati sa schimbati cateva ingrediente dupa gustul dumneavoastra.

”Retetele nu ne dicteaza gustul!”
Chef Ioannis Karastogiannis

  •   2013-01-29
  •  
  •   comentarii
Chef Ioannis Karastogiannis

Articol scris de

Chef Ioannis Karastogiannis

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii