Retete

#clatite #clatite cu portocale #menta #deserturi #sos de portocale

Gateste cu Chef Ioannis: Clatite cu sos de portocale si aroma de menta

Clatitele sunt un preparat clasic, dar in niciun caz banal sau plictisitor. Sunt un desert „all time favorite” pentru adulti si esential pentru copii. Cu 2-3 pasi diferiti, putem obtine un rezultat gastronomic diferit. Trebuie insa sa pastram reteta de baza si sa umplem sau sa aromatizam in functie de inspiratie si de gust. Va asigur ca veti gresi niciodata.


INGREDIENTE

  • 125 gr faina
  • 15 gr zahar
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 325 ml lapte
  • 50 ml smantana lichida
  • 3 linguri unt topit
  • coaja rasa de la o portocala
  • 3-4 picaturi esenta de vanilie


Pentru sos de portocale

  • 500 ml suc de portocale
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt, taiat cuburi, la temperatura camerei
  • 3-4 fire cu frunze de menta


PREPARARE

Intr-un vas, amestecam faina, zaharul si sarea. Facem in mijloc o gaura si adaugam oale cu un strop de lapte. Cu un tel omogenizam compozitia, adaugand lapte putin cate putin. La final adaugam smantana, coaja rasa de la portocala, esenta de vanilie si untul topit. Amestecam foarte bine 30 de secunde si apoi acoperim vasul cu folie de plastic si lasam la cald. Dupa o ora, timp in care compozitia s-a odihnit, punem o tigaie la foc mediu si varsam amestecul cu un polonic pentru fiecare clatita. Coacem aproximativ un minut pe fiecare parte si repetam operatiunea pana sa termina compozitia.

Fierbem sucul de porocale cu zahar pana sa se reduce la jumatate, retragem de pe foc si adaugam untul. Amestecam foarte bine si in ultima clipa, inainte sa folosim sosul, adaugam si frunzele de menta.

Rulam clatitele sau le impachetam in forma de triunghi, iar peste ele turnam sosul cu o lingura pentru fiecare clatita in parte.


Secretul lui Chef Ioannis

Adaugand lapte putin cate putin in faina si amestecand cu un tel, obtinem o compozitie fina si fara cocoloase. In cazul in care nu ati reusit sa evitati cocoloasele, puteti tranfera compozitia intr-un mixer sau o puteti strecura printr-o sita fina. Aceste metode vor rezolva sigur problema.


Sfatul lui Chef Ioannis

Dupa cum ati citit in reteta de mai sus, am adaugat putin unt in compozitie, astfel ca nu trebuie sa ungem cu ulei sau unt tigaia pentru fiecare clatita.


Nu uitati sa fiti creativi si, dupa ce ati preparat un fel de mancare dupa reteta mea, incercati sa schimbati cateva ingrediente dupa gustul dumneavoastra.

”Retetele nu ne dicteaza gustul!”
Chef Ioannis Karastogiannis

  •   2013-01-22
  •  
  •   comentarii
Chef Ioannis Karastogiannis

Articol scris de

Chef Ioannis Karastogiannis

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii