Retete

#tarta #retete tarta #expert acasa.ro #tarta cu lamaie

Gateste alaturi de Chef Ioannis, expertul Acasa.ro: Tarta de lamaie, un desert perfect pentru zile racoroase

Haideti sa profitam de partea buna a inceputului de sezon rece, recolta de citrice, si sa pregatim o savuroasa tarta de lamai proaspete!


INGREDIENTE pentru 6 portii

ALUAT

 

  • 120 de grame de unt nesarat, tinut la temperatura camerei
  • 75 de grame de zahar pudra plus 3 linguri pentru decorare
  • 3 galbenusuri
  • 250 de grame de faina strecurata
  • 2 linguri de apa rece


CREMA

  • 5 oua
  • 150 de grame de zahar tos
  • 85 de mililitri de suc de lamaie (stors din fruct)
  • 2 linguri de coaja de lamaie rasa
  • 150 de mililitri de smantana lichida
  • 1 lingura de amidon de porumb

 

PREPARARE ALUAT (40 de minute)

Intr-un vas mare amestecam cu o spatula sau o lingura de lemn untul cu zaharul pana devine o crema. Adaugam 2 din cele 3 galbenusuri si amestecam compozitia mai tare. Completam cu faina si framantam cu varful degetelor pana capata o textura nisipoasa. Apoi punem cele 2 linguri de apa si rulam aluatul pana devine ca o minge. Presam totul intre doua hartii de copt si lasam la frigider minim 30 de minute.

PREPARARE CREMA (5 minute)

Amestecam cu mixerul toate ingredientele intr-un bol, pe care il tinem ulterior la frigider, pana folosim crema.

COACERE (40 de minute)

Luam un sucitor si intindem aluatul pana sa aiba o grosime de 3 mm. Asezam foaia pe o forma de tarta, apoi o intepam de mai multe ori cu o furculita si lasam din nou la frigider timp de 30 de minute.

Coacem aluatul la 170 de grade Celsius timp de 20 de minute. Dupa ce-l scoatem din cuptor, il ungem cu restul de galbenus, folosind o pensula.

Turnam crema de lamaie si readucem la copt inca 20 de minute.

Dupa ce scoatem din cuptor tarta, o lasam sa se raceasca la temperatura camerei si ulterior o transferam in frigider timp de doua ore.

Tapetam cu zahar doar pe margine. Tarta se serveste rece.


SECRETUL LUI CHEF IANNIS

Folositi intotdeauna hartie de copt atunci cand lasati aluatul de tarta la frigider, doarece acesta va putea fi intins fara a folosi faina si, implicit, fara a face mizerie la locul de preparare. Astfel, veti lasa aluatul intre cele doua hartii de copt si veti folosi sucitorul peste acestea.


SFATUL LUI CHEF IANNIS

Ca sa obtinem un blat corespunzator tartei, trebuie sa puneti o greutate peste aluatul pus la cuptor. Puteti folosi boabe de fasole, dar lasati-le doar 10 minute.

 

Nu uitati sa fiti creativi si, dupa ce ati preparat un fel de mancare dupa reteta mea, sa încercati sa schimbati cateva ingrediente dupa gustul dumneavoastra.

”Retetele nu ne dicteaza gustul!”
Chef Ioannis Karastogiannis

Foto: Sorin Antonescu

  •   2012-11-29
  •  
  •   comentarii
Chef Ioannis Karastogiannis

Articol scris de

Chef Ioannis Karastogiannis

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Articole din retete

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii