Retete

#ciorba peste #plachie #peste marinat # retete peste #masa florii #peste

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Retete delicioase pentru masa de Florii

Cum mai este putin si vine duminica Floriilor, in care este dezlegare la peste, ar fi bine sa ne gandim din timp la ceea ce vrem sa punem pe masa. Mai ales daca avem un nume de floare care o sa ne aduca si ceva musafiri la masa. Si mai ales daca ne place pestele marinat, care are nevoie de cateva zile sa se macereze!

 

Astfel ca, in functie de pestele ales, putem sa preparam plachii gustoase, ciorbite racoritoare, marinate, peste la gratar, peste la cuptor sau doar prajit!

Si sa nu uitam de icre si lapti!

Dupa ce m-am suparat pe galetusele de pestele marinat din comert, care erau 40% peste marinat si restul ceapa si morcovi, m-am hotarat sa-mi fac singura pestele marinat.

 

Am citit o gramada de retete de pe net, toate complicate si cu timp indelungat de preparare!

 

Asa ca, luand bucatele de sfaturi din diverse locuri, am incropit reteta de mai jos, pe care am facut-o mai intai cu o cantitate mai mica (sa nu-mi para rau daca nu iese)!

O sa va dau reteta mea de macrou marinat, si daca o sa o incercati, sigur nu o sa mai apelati la pestele marinat din comert!

Ingrediente macrou marinat:

  • 6 bucati macrou
  • doua cepe mari
  • doi morcovi
  • 350 ml apa
  • 175 ml otet
  • 60 ml ulei
  • 1 lingura sare mare rasa
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura boabe de piper
  • 5 foi de dafin
  • cateva boabe de ienibahar
  • 1 lingura boabe de mustar

Mod de preparare:

Am curatat pestele si l-am despartit de coada si cap. L-am taiat bucati (cam 3 cm) si l-am dat la frigider. Am tocat ceapa si morcovul feliute subtiri. Am facut o saramura din apa, otet, ulei, sare, zahar, foi de dafin si toate boabele de mai sus. Dupa ce a dat in clocot, am lasat-o sa se raceasca. Este important sa se raceasca, altfel se va tulbura, in contact cu carnea pestelui.

Am pus in borcane ceapa, morcovi, boabele din saramura, bucati de peste si iar ceapa si morcovi.

Deasupra am turnat saramura racita, cat sa acopere tot si am pus deasupra si un bat de frigaruie rupt in doua, sa tina totul sub nivelul lichidului. Am inchis capacul bine si am dat la frigider pentru sapte zile.

Este foarte gustos!

Date de contact: 
Mihaela Vulpe
Web:
 vulpeacofetar.blogspot.ro
E-mail: 
mihaelavulpe75@gmail.com

  •   2015-03-31
  •  
  •   comentarii
Mihaela Vulpe

Articol scris de

Mihaela Vulpe

Vezi toate articolele

Date de contact

mihaelavulpe75@gmail.com

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii