Casa

#quilling #brose # hartie colorata #tehnica rasucirii hartiei #ac de quilling # lipici solid #cutii bijuterii

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Quilling – Pastila antistres

Tehnica despre care vreau sa va povestesc este o adevarata arta. Ma uitam pe net si nu-mi venea sa cred ce poti face din hartie! Ma minunam de cate frumuseti ieseau din mana altora si gandeam ca eu n-as putea face asa ceva nici intr-o mie de ani! Totusi mi-am dat o sansa, dorindu-mi sa fac si eu lucruri, de care sa se minuneze si altii, asa cum facusem si eu.

 

Pentru tehnica quillingului, numita si tehnica rasucirii hartiei, avem nevoie de un “instrumentar” minimal: un ac de quilling, lipici solid si lichid, foarfeca, hartie colorata taiata in suvite de 3-4 mm si....multa rabdare.

Cum la noi se gasesc de toate, dar in general sunt destul de scumpe, m-am adaptat si mi-am facut singura uneltele. Dintr-un ac de cusut cu urechea mai mare si un pix creion de 0.7 defect mi-am facut un ac de toata frumusetea. L-am infipt in pix si am taiat cu un patent partea de sus a urechii acului (doar varful urechii), pastrand restul pentru rasucit.

Hartia am taiat-o la shredders, masina de distrus documente. Se poate taia si cu cutter-ul sau cu foarfeca, dar asta este o munca titanica, care implica mai intai masurarea, delimitarea, linierea si decuparea hartiei. Sau cu ghilotina de hartie, dar este scumpa!

Cu lipiciul solid am lipit piesele, iar cu lipiciul lichid (folosit la tehnica servetelului) am acoperit produsele finite, care, dupa uscare, deveneau compacte si
rezistente.

Formele pieselor sunt nenumarate, denumite sugestiv: cerc strans, cerc lejer, lacrima, ochi, petala, semiluna, patrat, triunghi, dreptunghi, lalea, inima..... Cu aceste piese si multa imaginatie ies adevarate opere de arta.

Asa am ajuns sa fac felicitari, flori, cutii de bijuterii, tablouri, brose, magneti, globuri, oua de paste, pomisori, suporturi de lumanarele, rame foto, inele si cercei, stelute si bastonase pentru Craciun, martisoare si multe altele!

Au fost zile in care uitam si sa mananc, lucrand chiar si cate 9-10 ore!

Este o tehnica care te ”obliga” sa ai rabdare, sa fii mai meticulos, sa iei lucrurile mai incet, iti alunga stresul de peste zi, facandu-te mai calm, mai rabdator, si un pic mai fericit!

O tehnica care se poate executa cu un mimim de instrumente si de costuri de catre toata lumea, si mari si mici.

Date de contact:
Mihaela Vulpe
Web:
vulpeacofetar.blogspot.ro
E-mail:
mihaelavulpe75@gmail.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mihaela Vulpe

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea