Retete

#saratele copii #saratele haioase #figurine saratele #saratele

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Petrece timp de calitate alaturi de copilul tau! Saratele haioase pentru copii

Cand ai putin timp liber si ai chef sa te joci cu copiii tai - intr-o duminica, la pranz, sa zicem!, incearca sa faci saratelele astea. In afara de distractie, vei avea si ceva bun pentru pachetelul de luni, de la scoala - cu care o sa se laude in mod sigur!

Reteta asta nu am inventat-o eu. Am vazut-o pe net si am considerat ca purcelusii arata senzational, asa de bine ca ai putea face sa-i manance chiar si un copil mai mofturos.

Am facut saratele astea si acasa, pentru petreceri sau pentru rontait in fata televizorului, si le-am facut si impreuna cu copiii “mei” de la asociatia “Ana si copiii”. Cei mici au fost extaziati, facand porcusorii si mai grasi si mai slabuti, si mai veseli, si mai tristi. Cel mai distractive a fost sa urmareasca prin geamul cuptorului cum cresc porcusorii in tava si cum li se umfla ochii (stafidele se umfla la copt)!

 

Ingrediente:

  • 800 g faina
  • 3 oua
  • 50 g drojdie
  • 250 ml lapte
  • 250 g untura
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar
  • cateva stafide

Mod de preparare:

Am desfacut drojdia in putin lapte cald (cam 100 ml), am amestecat cu o lingurita de zahar si am lasat sa creasca pe aragaz (la caldura cuptorului, ocupat cu cornuletele cu marmelada). Pentru ca eram in mare viteza, maiaua parca a stiut si a crescut in 10 minute de era sa dea pe afara. Am pus intr-un lighenas faina, restul de lapte, untura, sarea si doua oua, apoi am adaugat si drojdia crescuta si am framantat bine. Am pus inapoi pe aragaz
(ocupat acum cu cojile pentru eclere) la crescut pentru o jumatate de ora.
 

Daca nu aveti sau nu suportati untura (desi la final nu se va simti gustul ei, ci doar fragezimea pe care o da saratelelor), inlocuiti cu unt sau margarina.

Am intins aluatul cat mai subtire si am decupat din el cercuri cu o forma rotunda pentru biscuiti (merge si cu un pahar). Pentru rat si urechi aveam nevoie de cercuri mai mici, asa ca am decupat cu un capacel mic, masuratoare pentru un sirop. Am uns cercul mare cu ou, am pus deasupra un cerc mai mic (botul) , am infipt bine doua stafide (ochii) si am lipit un cerc mic taiat in doua (urechile) presand usor. Cu partea mai groasa a unui bat de
frigarui am facut gaurelele pentru nas, apasand pana jos. Am uns si ratul cu ou. Am dat la cuptor pentru 20-25 de minute, pana au fost porcusorii rumeni si bucalati!

 

Date de contact: 
Mihaela Vulpe
Web:
 vulpeacofetar.blogspot.ro
E-mail: 
mihaelavulpe75@gmail.com

  •   2014-11-25
  •  
  •   comentarii
Mihaela Vulpe

Articol scris de

Mihaela Vulpe

Vezi toate articolele

Date de contact

mihaelavulpe75@gmail.com

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii