Retete

#drob naut #drob vinete #drob ciuperci #drob Paste #drob

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Droburi deosebite pentru masa de Paste - de la preparare la servire

Daca va place sa gatiti si daca va place sa va impresionati oaspetii sositi la masa de paste iesind un pic din conventional, atunci luati in calcul si droburi mai deosebite, cum ar fi cele de peste, vinete, naut, ciuperci…

In fiecare an, pe langa drobul traditional de miel in prapor, fac si cel putin inca doua (daca nu chiar patru-cinci) alte droburi, de incercare.

Imi place cand masa de Paste este incarcata cu de toate, si cand oboseala acumulata de prepararea ei se disipeaza, vazand cu cata viteza dispar si cu cata placere sunt savurate preparatele ei.

Astfel au luat forma si mai ales gust, droburile din ciuperci, vinete, dovlecei, linte verde, naut, ficatei de pui, ficat de porc cu naut si ardei copt, peste, carne.
 
 
 
 


Iubitorii pestelui o sa se bucure afland ca drobul din peste cu orez este foarte usor de facut si totodata foarte gustos si satios, pe langa aspectul atragator si deosebit pe masa de Paste.

Pentru ca de fiecare data eu fac mai multe decat imi propun si astfel timpul alocat fiecarei retete scade, am folosit peste din conserva.
 

Ingrediente pentru drobul din peste:

  • 3 conserve de ton in ulei
  • o cana de orez
  • doi-trei morcovi mari
  • una-doua cepe
  • sase-sapte oua
  • o legatura patrunjel
  • sare si piper.

Mod de preparare:

Am fiert morcovul si orezul, separat. Am scurs pestele bine de ulei, apoi l-am amestecat intr-un castron cu ceapa taiata marunt si cu oualele batute bine.

Orezul fiert, fierbinte,  l-am dat prin jet de apa (ca pe spaghete) intr-o sita marunta, apoi l-am lasat sa se scurga foarte bine. Nu vrem apa in compozitia asta!

Morcovul l-am pasat bine si l-am adaugat in compozitie impreuna cu patrunjelul tocat marunt. Am potrivit de sare si piper, am pus intr-o tava mai mica de cozonac, tapetata cu hartie. 

Am lasat la cuptor pana cand  i-a trecut supararea si nu a mai bolborosit (verificati pe margini, sa nu mai fie semne ca ar fierbe)!  Asta inseamna ceva timp (45-55 minute).
 
 

Sfat

Ar fi bine sa folositi  bucati de ton in ulei; merge si cu cel  faramitat, dar trebuie scurs foarte bine.

Ca o observatii generale, privind prepararea droburilor, mi-as permite sa va dau cateva sfaturi utile:
  • ganditi-va cum vreti sa arate sectiunea servita la masa si aranjati in tava ca atare: cu morcov fiert intreg, cu oua fierte intregi sau jumatati, cu multa culoare data de verdeturi;
  • asigurati-va ca ati presat bine compozitia, sa nu va ramana goluri, altfel se va distruge la feliere;
  • compozitia sa nu fie nici prea uscata (se va sfarama la taiere), nici prea moale (nu se va coace); daca este prea moale, una-doua linguri de faina sau pesmet, ar trebui sa repare compozitia;
  • pe toate droburile ungeti-le cu galbenus batut cu una-doua linguri de apa minerala; vor avea o culoare frumoasa la sfarsit;
  • puteti sa presarati pe deasupra oului batut diverse seminte, in functie de preparatul din tava si de gustul vostru: susan, chimen, mac, floarea-soarelui, dovleac, in…;
  • daca tavile voastre sunt cele clasice de cozonac, puneti compozitia pe hartie de copt si va putea fi scos perfect din tava;
  •  daca vreti ca drobul sa se coaca mai repede si fie si mai spornic, puneti-l in tavi de chec;
  • In orice drob puteti pune verdeata multa (patrunjel, marar, ceapa si usturoi verde) si va avea un gust excelent;

Date de contact: 
Mihaela Vulpe
Web:
 vulpeacofetar.blogspot.ro
E-mail: 
mihaelavulpe75@gmail.com

  •   2015-04-03
  •  
  •   comentarii
Mihaela Vulpe

Articol scris de

Mihaela Vulpe

Vezi toate articolele

Date de contact

mihaelavulpe75@gmail.com

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii