Retete

#aperitiv # bruschete #aperitive cu ton #t bruschete cu salamuri picante #bruschetele cu oua de prepelita

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Bruschetele - un aperitiv absolut delicios

Bruschetele, un aperitiv venit de la italieni, au fost si sunt apreciate de toata lumea, si mari si mici, care au venit la la noi in casa. Le-am facut in toate formele care ne-au facut pofta, doar gandindu-ne la ele.

 

Le-am facut si la petrecerile de copii, care au fost foarte incantati. A fost primul fel pe care l-am “predat” la cursurile de gatit de la asociatie. Impreuna cu cativa copii mai mari am facut tavi intregi, pe care le-am servit la masa de pranz, impreuna cu toti colegii lor (in jur de 50). Ma gandisem ca n-o sa le placa.....avand in vedere ca nu stiau ce sunt.... rosii, ardei gras, usturoi, verdeata, paine.... Dar n-a ramas nicio felie!

In esenta, bruscheta este o felie de bagheta, prajita, frecata cu usturoi, picurata cu ulei de masline si garnisita cu diverse, de la legume la peste, oua, carnuri....

 Eu am facut si cu baghete si cu paine feliata, cu care merge la fel de bine. Am pus feliile la cuptorul incins pentru cateva minute. Am scos painea si asa fierbinte am frecat-o pe fiecare in parte cu catei de usturoi. Apoi am picurat pe fiecare felie un pic de ulei de masline.

Am pus umplutura, peste care am ras branza sau cascaval, sa lege compozitia si am mai dat cateva minute la cuptor. Le-am servit calde.

Am facut clasicele bruschete cu rosii, folosind paine feliata, ulei de masline, rosii, ardei gras verde, patrunjel si usturoi. Pe felia de paine scoasa din cuptor, frecata cu usturoi si stropita cu ulei de masline, am pus rosiile taiate cuburi mici, amestecate cu ardeiul gras, taiat tot cuburi mici si cu patrunjel tocat, totul asezonat cu sare si piper. Racoritoare!
 

Am facut bruschete cu ton, folosind paine feliata, ton faramitat de la conserva, cascaval ras, ceapa taiata foarte maruntel, usturoi. Painea scoasa de la cuptor, frecata cu putin usturoi, am stropit-o cu ulei de la ton. Am rasfirat tonul, amestecat cu ceapa, pe paine si am ras deasupra cascaval, care, bagat inapoi la cuptor cateva minute, sa fixeze pestele pe paine. Excelente!

Am facut bruschete cu salamuri picante, cu branza feta, cu legume, cu diverse carnuri maruntite.

Din tot ce-am facut pana acum, preferatele mele sunt bruschetele cu oua de prepelita. Se stie cat sunt de sanatoase si cat de bine ar fi sa fie consumate crude. Dar cum nu poti face copii sa le bea crude, o astfel de prezentare este atractiva, mai ales daca ii implica si pe ei in pregatirea bruschetelor. Am avut de la tara branza de bivolita, care este senzationala. Pe felia de bagheta, coapta, frecata cu usturoi, am pus branza rasa, formand o adancitura, in care am spart oul de prepelita. Am presarat deasupra sare si piper, si am dat la cuptor pana s-a coagulat oul, in jur de 10-12 minute.

In general, bruschetele dispar imediat cum le scot din cuptor, dar de data asta am reusit sa le prind in poza, inainte sa-si ia zborul catre gurile flamande!

 

Date de contact:
Mihaela Vulpe
Web:
vulpeacofetar.blogspot.ro
E-mail:
mihaelavulpe75@gmail.com

  •   2014-09-28
  •  
  •   comentarii
Mihaela Vulpe

Articol scris de

Mihaela Vulpe

Vezi toate articolele

Date de contact

mihaelavulpe75@gmail.com

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii