Retete

#prajitura biscuiti iaurt #prajitura biscuiti #reteta biscuiti #retete rapide

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Prajituri rapide cu biscuiti si iaurt

Cat de bine suna o reteta de prajitura rapida care nu implica cuptorul, care are doar 4 ingrediente si care iese supergustoasa? Sanatoasa, fara alte zaharuri adaugate (peste cele continute de produsele folosite).

 

Cand ai o gramada de copii prin casa, de toate marimile, si nu poti sa-i “discriminezi” cu prajituri cu creme grele de ciocolata, si cand auzi: “Tusi, ce plajituli ai facut?”, si raman farfuriile goale si linse, stii ca n-ai dat gres!

In functie de iaurtul folosit, dai gustul prajiturii si, daca ai noroc sa ai si cateva fructe proaspete de acelasi gen cu iaurtul (daca este sezonul lor), atunci gustul si efectul vizual sunt totale.

Am experimentat  asa prajituri, cu biscuiti si iaurturi de fructe de tot felul. Bananele se gasesc mereu, kiwi la fel, in stare proaspata, restul le putem folosi de la congelator sau din compoturi.
 

Cu 1 litru de frisca lichida Meggle, 800 g biscuiti Petit Beurre (mici), 8 iaurturi de 4 feluri, si 1,2 l lapte, cateva fructe….poti sa faci prajituri pentru o petrecere intreaga (gustos, sanatos si economic - aproximativ 40 lei).  

 

Prajitura cu iaurt de zmeura

Ingrediente:

  • doua iaurturi Zuzu cu zmeura (125 g)
  • 300 ml lapte
  • 200 g biscuiti Petit Beurre
  • 250 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Am batut tare frisca si am amestecat-o cu iaurtul cu zmeura. S-a intarit destul de bine, fara alte adaosuri.

Am pus intr-o casoleta o folie alimentara, pe care am pus un rand de biscuiti, pe care i-am insiropat cu cateva linguri de lapte. Am intins un strat generos de crema, inca un rand de biscuiti insiropati si iar crema, oprind o cantitate mica, pe care am folosit-o pe post de glazura peste al treilea rand de biscuiti
insiropati. Deasupra am ras totusi si doua patratele de ciocolata.

Am dat la rece.

Se pastreaza la frigider, taind din ea doar in momentul servirii.

 

a

Prajitura cu iaurt si banane

Ingrediente:

  • doua iaurturi Zuzu cu banane (125g)
  • o banana
  • 300 ml lapte
  • 200 g biscuiti Petit Beurre
  • 250 ml frisca lichida
  • 3-4 patratele de ciocolata neagra.


Mod de preparare:

Am batut tare frisca si am amestecat-o cu iaurtul cu zmeura. S-a intarit destul de bine, fara alte adaosuri.

Am pus intr-o casoleta o folie alimentara, pe care am pus un rand de biscuiti, pe care i-am insiropat cu cateva linguri de lapte. Am intins un strat generos de crema, feliute de banane taiate foarte subtiri, ciocolata rasa maruntel, inca un rand de biscuiti insiropati si iar crema, feliute subtiri de banana si ciocolata rasa.
Din crema am oprit o cantitate mica, pe care am folosit-o pe post de glazura peste al treilea rand de biscuiti insiropati. Deasupra am presarat cei 2-3 biscuti ramasi, rupti bucatele mici si am ras ciocolata.
 

Date de contact: 
Mihaela Vulpe
Web:
 vulpeacofetar.blogspot.ro
E-mail: 
mihaelavulpe75@gmail.com

  •   2015-02-06
  •  
  •   comentarii
Mihaela Vulpe

Articol scris de

Mihaela Vulpe

Vezi toate articolele

Date de contact

mihaelavulpe75@gmail.com

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii