Retete

#trucuri orez #trucuri bucatarie #trucuri

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Trucuri pentru un orez delicios

Cu totii vrem sa ne iasa cat mai bune preparatele pe care le gatim. De multe ori ne reuseste, de alte ori nu. Micile trucuri ne sunt de ajutor si de aceea m-am gandit sa va dau cateva sfaturi in bucatarie.

Inainte sa pui orezul la fiert il speli in multe ape pentru a iesi amidonul.

Pentru ca bobul de orez sa ramana intreg si alb pune in apa care fierbe o felie de lamaie.

Cand orezul pentru salate este aproape fiert, adauga un pahar cu lapte. El va fi mai gustos si mai usor de digerat.

Pentru ca orezul sa nu se lipeasca, dupa primul clocot, pune-l intr-o strecuratoare, clateste-l si pune-l din nou la fiert.

Pentru orezul cu lapte, il fierbi pe jumatate in apa mai putina si dupa aceea adaugi laptele.

Orezul il fierbi la inceput la foc maxim si dupa primul clocot il acoperi si dai focul la minim.

Sursa foto: naij.com

  •   2016-02-10
  •  
  •   comentarii
Mariana Robescu

Articol scris de

Mariana Robescu

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii