Retete

#cum prepari orez #sfaturi orez #trucuri bucatarie #sfaturi bucatarie

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Trucuri pentru un orez delicios

Cu totii vrem sa ne iasa cat mai bune preparatele pe care le gatim. De multe ori ne reuseste, de alte ori nu. Micile trucuri ne sunt de ajutor si de aceea m-am gandit ca, periodic, sa va dau cateva trucuri in bucatarie. Astazi cateva despre orez si oua.


 

Inainte sa pui orezul la fiert, spala-l in multe ape pentru a iesi amidonul.

Pentru ca bobul de orez sa ramana intreg si alb, pune in apa care fierbe o felie de lamaie.

Cand orezul pentru salate este aproape fiert, adauga un pahar cu lapte. El va fi mai gustos si mai usor de digerat.

Pentru ca orezul sa nu se lipeasca, dupa primul clocot, pune-l intr-o strecuratoare, clateste-l si pune-l din nou la fiert.

Pentru orezul cu lapte, il fierbi pe jumatate in apa mai putina si dupa aceea adaugi laptele.

 

Orezul il fierbi la inceput la foc maxim si, dupa primul clocot, il acoperi si dai focul la minim.

 

Sfaturi pentru preparate cu oua

Ouale se decojesc mai usor daca pui in apa in care le fierbi sare si putin otet.

Pentru ca omleta sa iasa mai pufoasa, bati albusurile separat si adaugi, rand pe rand, galbenusurile si o lingurita de faina dezlegata cu putin lapte sau apa.

Omleta va avea un gust excelent daca adaugi la doua oua batute o lingura cu branza sau cascaval ras.

Pentru ca piureul de cartofi folosit la tartele sau placintele cu legume sa fie mai pufos, poti adauga in el doua albusuri batute spuma.

Pentru ca sa ai oua moi, le fierbi trei minute, pentru oua tari – 5-7 minute, iar daca le fierbi 10 minute, galbenusul isi va schimba culoarea si va fi foarte greu de digerat.

Mai multe retete gasesti pe Retetele Marianei.

Mariana Robescu

Food editor Pap tot!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii
Mariana Robescu

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea