Retete

# Trio Chocolate #Tort Trio Chocolate #reteta tort #desert # tort ciocolata

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Acest tort il fac a treia oara, dar pana acum nu am reusit sa fac pozele la pasi. Este fabulos! Usor si delicios! Am scris foarte mult la preparare pentru a intelege foarte bine, dar nu-ti ia mult timp sa-l pregatesti. Iti doresc Pofta buna!

Ingrediente:

Pentru blat

  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • doua linguri rase cacao
  • coaja rasa de la o portocala

Pentru crema de ciocolata neagra

  • 250 g ciocolata neagra
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 pliculet gelatina

Pentru crema de ciocolata cu lapte

  • 250 g ciocolata cu lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 pliculet gelatina

Pentru crema de ciocolata alba

  • 250 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 pliculet gelatina

Pentru decor

  • o lingura cacao
  • putina ciocolata alba rasa

Mod de prepare:

Pentru blat, am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am batut pana s-a topit. Am adaugat treptat galbenusurile mixate in prealabil cu uleiul, coaja de portocale, mixand continuu. La final am pus faina cernuta cu pudra de cacao si am amestecat usor, cu o lingura de lemn, de jos in sus.

Am turnat aluatul intr-o forma de tort de 28 cm diametrul cu pereti detasabili unsa si tapetata. Am nivelat si am introdus-o in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru circa 20-30 de minute. Lasi blatul sa se raceasca, dupa care il scoti din forma, speli si stergi forma si asezi blatul la loc.

Pentru crema de ciocolata neagra, intr-un castronel am pus gelatina la inmuiat cu putina apa rece. Am pus 100 ml frisca lichida pe foc, am lasat sa dea in clocot, am dat-o deoparte si am pus ciocolata neagra rupta bucatele. O poti da si pe razatoare. Am amestecat pana s-a topit, am omogenizat si am lasat sa se racoreasca.

Am introdus gelatina in cuptorul cu microunde pentru jumatate de minut, am adaugat-o peste compozitia de ciocolata si am omogenizat. Am batut tare frisca lichida ramasa (150 ml ), am adaugat ciocolata neagra si am omogenizat.

Am turnat crema peste blat si am dat forma la rece pana am pregatit crema de ciocolata cu lapte.

Pentru crema de ciocolata cu lapte, intr-un castronel am pus gelatina la inmuiat cu putina apa rece. Am pus 100 ml frisca lichida pe foc, am lasat sa dea in clocot, am dat-o deoparte si am pus ciocolata cu lapte rupta bucatele. Am amestecat pana s-a topit, am omogenizat si am lasat sa se racoreasca.

Am introdus gelatina in cuptorul cu microunde pentru jumatate de minut, am adaugat-o peste compozitia de ciocolata si am omogenizat. Am batut tare frisca lichida ramasa (150 ml ), am adaugat ciocolata cu lapte si am omogenizat.

Am turnat crema peste stratul de ciocolata neagra si am dat forma din nou la rece pana am pregatit crema de ciocolata alba.

Pentru crema de ciocolata alba, intr-un castronel am pus gelatina la inmuiat cu putina apa rece. Am pus 100 ml frisca lichida pe foc, am lasat sa dea in clocot, am dat-o deoparte si am pus ciocolata alba rupta bucatele si esenta de vanilie. Am amestecat pana s-a topit, am omogenizat si am lasat sa se racoreasca.

Am introdus gelatina in cuptorul cu microunde pentru jumatate de minut, am adaugat-o peste compozitia de ciocolata si am omogenizat. Am batut tare frisca lichida ramasa (150 ml ), am adaugat ciocolata alba si am omogenizat.

Am turnat crema peste stratul de ciocolata cu lapte, am nivelat si am dat tortul la rece pana s-a intarit, cel putin 3 ore. De preferat este sa-l tii peste noapte.

Am desfacut usor inelul formei, am presarat deasupra cacao si putina ciocolata alba. Cand tai tortul introduci lama cutitului in apa calda.

  •   2016-03-09
  •  
  •   comentarii
Mariana Robescu

Articol scris de

Mariana Robescu

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Articole din retete

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii