Retete

#tort cu cirese #tort cu mascarpone #tort de vara

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort cu mascarpone si cirese

Aveam in casa piscoturi, mascarpone si frisca. Ce sa fac, ce sa fac! Sotul luase niste cirese. Am decis ca ar fi bun un tort racoros cu fructe. Zis si facut. Ce a iesit va las pe voi sa apreciati.

Ingrediente:

  • 1 pachet mare piscoturi cu cacao
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 g mascarpone
  • 300 g cirese fara samburi
  • doua pliculete gelatina
  • 6 linguri zahar pudra
  • doua fiole esenta de vanilie
  • lapte pentru insiropat piscoturile

 

 

 

Mod de preparare:

Mai intai, am imbracat o forma de tort mare cu piscoturi inmuiate putin in lapte. Am pus gelatina la inmuiat in 100 ml de apa.

Am batut frisca lichida rece cu zaharul pudra pana s-a intarit, am adaugat mascarpone, esenta de vanilie si am omogenizat. La final am pus gelatina inmuiata si topita pe foc, dar fara sa dea in clocot, ciresele fara samburi si am amestecat foarte bine.

Am pus crema in forma de tort si deasupra am sfaramat piscoturile ramase. Am introdus tortul la frigider pentru cateva ore ca sa se inchege crema. Simplu si gustos!

Mariana Robescu
Food editor Pap tot!

Mai multe retete gasesti si pe Retetele Marianei.

  •   2015-07-04
  •  
  •   comentarii
Mariana Robescu

Articol scris de

Mariana Robescu

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii