Retete

#cascaval #tarta #tarta cu mazare #sunca presata

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tarta cu mazare

Dintre toate tartele, cu visine, ciocolata, zmeura, ciuperci etc., cea cu mazare este mai putin cunoscuta, dar deloc de lepadat. Te invit astazi sa faci cunostinta cu acest preparat pe care il poti servi cald, atat la micul dejun cat si ca fel principal sau gustare.

Ingrediente pentru aluat

  • 200 g faina
  • 100 g malai
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 g un
  • 1 ou

 

Ingrediente pentru umplutura

  • 4 oua
  • o lingura gris
  • 1 ardei gras verde sau rosu
  • 150 g sunca presata
  • 50 g cascaval
  • 4-5 linguri smantana
  • 500 g mazare congelata
  • sare
  • piper

 


Mod de preparare:

1. Cerne faina cu malaiul si praful de copt. Amesteca untul moale cu oul, un praf de sare si patru linguri de apa rece. Incorporeaza amestecul de faina si framanta un aluat elastic, pe care pune-l in celofan si da-l la frigider 30 de minute.

2. Intre timp, pune mazarea la fiert impreuna cu ardeiul taiat fasii si un praf de sare. Cand legumele s-au fiert, scurge-le si lasa-le sa se raceasca. Taie
 sunca fasii subtiri.

3. Intinde aluatul intr-o foaie si imbraca o forma de tarta unsa cu unt. Apasa bine pe margini. Inteapa cu furculita, acopera cu o folie de aluminiu si pune 500 g fasole uscata. Introdu-l la cuptor pentru 20 de minute.

4. Cat timp blatul este la cuptor, amesteca smantana cu patru oua, grisul si cascavalul ras. Condimenteaza cu sare si piper si adauga mazarea, ardeiul si sunca.

5. Scoate forma de tarta din cuptor, ia folia cu fasole si toarna amestecul de smantana. Decoreaza cu cateva felii de sunca si introdu tarta din nou la cuptor pentru 40-45 de minute.

6. Las-o putin sa se racoreasca, dupa care tai-o felii si serveste-o. Este buna calda.

Mai multe retete gasesti pe Retetele Marianei.

Mariana Robescu
Food editor Pap tot!

  •   2014-05-21
  •  
  •   comentarii
Mariana Robescu

Articol scris de

Mariana Robescu

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii