Retete

# zahar pudra #prune #scortisoara #desert #strudel #strudel cu prune

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Strudel cu prune

In piete se gasesc deja mai toate soiurile de prune si m-am gandit sa pregatesc acest strudel absolut delicios, care, daca il preparati, va fi cu siguranta pe placul vostru. Nu-ti trebuie o mare indemanare in a pregati deserturi, deci, eu zic sa treceti la treaba!

 

Ingrediente pentru aluat:

  • 600 g faina;
  • 250 apa calduta;
  • 4 linguri ulei;
  • doua lingurite de otet;
  • o lingurita de sare.

Ingrediente pentru umplutura:

  • 2 kg prune;
  • o cana de zahar;
  • 50 ml vin rosu;
  • 5 linguri gris;
  • doua lingurite de scortisoara macinata;
  • ulei pentru uns foile;
  • zahar pudra pentru decor.

Mod de preparare:

Amesteca apa calduta cu uleiul, otetul si sarea si incorporeaza faina. Framanta un aluat potrivit de tare, lasa-l sa se odihneasca 15 minute, dupa care  imparte-l in trei.

Scoate samburii prunelor si pune-le intr-o cratita. Adauga zaharul si vinul, asaz-o pe foc si lasa sa fiarba prunele pana se topeste zaharul si se inmoaie putin prunele.

Pune-le intr-o strecuratoare si lasa-le sa se scurga bine si sa se racoreasca. Dupa ce s-au racorit prunele, pune-le intr-un castron, adauga grisul si scortisoara si amesteca.

Intinde o foaie lunga cat dimensiunea tavii, asaza pe una din laterale prune (cantitatea trebuie sa-ti ajunga pentru trei strudele) si ruleaza cat poti de strans.

Asaza rulada pe tava cu hartie de copt. Procedeaza la fel si cu celelalte doua foi.

Unge ruladele cu ulei si introdu-le in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra (circa 45 de minute). Lasa-le sa se raceasca, presara-le cu zahar pudra, taie-le si serveste-le.

Mai multe retete gasesti pe Retetele Marianei.

Mariana Robescu
Food editor Pap tot!

  •   2014-08-12
  •  
  •   comentarii
Mariana Robescu

Articol scris de

Mariana Robescu

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii