Retete

#fructe de mare #spaghete #spaghete fructe de mare

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Spaghete cu fructe de mare

Gustul fructelor de mare este inconfundabil. Ele sunt, pe buna dreptate, atat un deliciu, cat si o importanta sursa de nutrienti: acizi Omega 3, zinc, seleniu, iod si vitamina B12. De aceea, sunt recunoscute pentru faptul ca imbunatatesc vederea, previn bolile cardiovasculare si stimuleaza imunitatea. De ce sa nu profitam la maximum de aceste beneficii, mai ales ca putem pregati un preparat usor, ideal pentru pranz sau cina?


Ingrediente:

 
  • 1 pachet spaghete
  • 500 g cocktail fructe de mare
  • 6 rosii potrivite
  • 100 ml vin alb
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ardei iute
  • o lingura pasta de tomate
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:


1. Pune apa la fiert impreuna cu o lingurita de sare pentru spaghete. Cand a dat in clocot, adauga spaghetele, lasa-le 8 minute si pune-le la scurs intr-o
strecuratoare. Curata rosiile de coaja si taie-le cubulete.

2. Pune intr-o tigaie mai mare uleiul la incins, adauga usturoiul doar putin zdrobit cu lama unui cutit si patrunjelul tocat marunt. Lasa un minut si adauga rosiile si ardeiul iute tocat. Intr-o alta tigaiepune vinul si da-l in clocot pentru a iesi alcoolul.

3. Lasa cateva minute rosiile sa fiarba pana se formeaza un sos, adauga vinul, pasta de tomate si 100 ml de apa. Condimenteaza cu sare si piper.

4. Pune fructele de mare pe care le-ai decongelat si spalat foarte bine in  prealabil. Lasa pe foc 5-10 minute si pune pastele. Opreste focul, amesteca bine si repede cu ele la masa.
 

Mariana Robescu
Food editor Pap tot!

Citeste si

  •   2014-05-13
  •  
  •   comentarii
Mariana Robescu

Articol scris de

Mariana Robescu

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii