Retete

# semifreddo de cacao #desert inghetat #semifreddo

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Semifreddo de cacao

Este foarte cald afara si m-am gandit sa va racoresc. Acest semifreddo cu cacao se face usor si cu siguranta papilele gustative vor fi incantate.

 

Ingrediente:

  • 500 ml frisca lichida
  • 380 ml lapte condensat
  • 4 linguri cacao
  • 100 ml lapte rece
  • o lingurita esenta de rom


Cum prepari:

Am dizolvat pudra de cacao in lapte si am amestecat-o cu laptele condensat. Am adaugat si esenta de rom si am omogenizat.

Am batut cu mixerul frisca tare si am adaugat treptat compozitia de lapte condensat si cacao, mixand, la viteza mica, cateva minute. Cand amestecul a devenit consistent si omogen, am oprit mixerul.

Am pus compozitia in forme de silicon in forma de floare. Pentru ca am facut destul de multa compozitie am pus si in forme de briose din silicon.

Am introdus formele de silicon la congelator pentru circa 4-5 ore. Cand am servit semiffredo, l- am scos din forme, le-am presarat cu pudra de cacao si am servit.

  •   2015-07-29
  •  
  •   comentarii
Mariana Robescu

Articol scris de

Mariana Robescu

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii