Retete

#gogosari #conserve iarna #gogosari copti

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Gogosarii in otet nu trebuie sa-ti lipseasca iarna aceasta din camara!

 

Va propun astazi o reteta de gogosari dulci-acrisori care se face foarte usor. Ii fac in fiecare an si sunt foarte apreciati. Merita sa-i preparati!

Ingrediente:

  • 3 kg gogosari curatati de cotoare
  • 500 ml otet
  • 250 g zahar
  • o lingura rasa de sare grunjoasa
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • 3 morcovi

Mod de preparare:

Am pus gogosarii spalati si curatati de cotoare intr-un lighean mai mare impreuna cu sarea, zaharul si otetul. Am adaugat rondele de morcovi, am amestecat, am acoperit cu un prosop si i-am lasat 24 de ore. Am mai amestecat din cand in cand. Cred ca de 4-5 ori in cele 24 de ore.

Dupa 24 de ore am asezat gogosarii si rondelele de morcovi in borcane sterilizate cu zeama lasata, cu boabe de mustar si piperr, le-am inchis ermetic si le-am asezat pe tava aragazului. Le-am introdus in cuptor, am aprins focul si le-am lasat 5 minute din momentul in care lichidul a inceput sa fiarba. Am stins cuptorul si le-am lasat sa se raceasca in cuptor.


 

  •   2015-10-07
  •  
  •   comentarii
Mariana Robescu

Articol scris de

Mariana Robescu

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii