Retete

#chec cu ness #chec #desert

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Chec pufos cu ness

Sunt foarte multe retete de checuri, dar mie imi place aceasta reteta pentru ca iese foarte pufos. Il poti face cu cacao, ciocolata, lamaie…, dar eu de aceasta data l-am facut cu ness. Sper sa va placa, eu sunt foarte mandra de el.

Ingrediente:

  • 10 oua
  • 10 linguri ulei
  • doua cani zahar
  • doua cani faina
  • sase lingurite ness
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare

 


Mod de preparare:

 

 

1. Mai intai, am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare. Am adaugat zaharul si am mixat pana cand s-a format o bezea tare si zaharul s-a topit.

2. Am adaugat treptat galbenusurile batute in prealabil cu uleiul si am mixat continuu. Am presarat toata faina cernuta si am amestecat usor, de jos in sus, cu o lingura de lemn.

3. Am impartit aluatul in doua. Intr-o parte am pus ness-ul dizolvat cu putina apa si am amestecat usor. In partea a doua am pus esenta de vanilie si am amestecat usor.

4. Am uns cu ulei si am tapetat cu faina doua tavi de cozonac si am pus in fiecare, pe centru, cate o lingura de aluat alb. Am pus deasupra cate o lingura de aluat cu ness. Am continuat asa pana am terminat ambele compozitii.

5. Am introdus tavile in cuptorul preincalzit pentru 45-50 de minute, la foc mic. Cand s-au copt checurile, le-am lasat sa se racoreasca in forme, dupa care le-am scos.

Mai multe retete gasesti pe Retetele Marianei.

Mariana Robescu

Food editor Pap tot!

  •   2015-03-31
  •  
  •   comentarii
Mariana Robescu

Articol scris de

Mariana Robescu

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii