Retete

#budinca resturi cozonac #resturi cozonac Paste #cozonac Paste

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Budinca din resturi de cozonac de la Paste

Mi-a ramas de la Paste o jumatate de cozonac. M-am gandit sa fac o budinca, care a iesit foarte buna. Aceasta budinca o poti face si cu paine, iar intre straturile de paine poti pune dulceata de gutui sau mere taiate cubulete.
 
 
 

Ingrediente:

 

  • ½ cozonac mare
  • 600 ml lapte
  • 5 oua
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • putin unt pentru uns vasul
 

 

Mod de preparare:

Am uns un vas cu unt. Am taiat cozonacul in 4 felii si le-am asezat una peste alta in vas.

Am batut cu un tel ouale cu zaharul, am turnat laptele, putina esenta de vanilie si am omogenizat.

Am turnat amestecul peste cozonac, am lasat sa se inmoaie si am apasat cu o lingura pentru ca laptele sa acopere cozonacul.

Am introdus vasul in cuptorul preincalzit pentru circa 45 de minute. Trebuie sa se rumeneasca frumos deasupra. O poti servi cu dulceata deasupra sau simpla.

Mai multe retete gasesti pe Retetele Marianei.

Mariana Robescu

Food editor Pap tot!

 
  •   2015-04-15
  •  
  •   comentarii
Mariana Robescu

Articol scris de

Mariana Robescu

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii