Retete

# pelmeni cu vita # pelmeni #carne tocata #coca

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Reteta aceasta o am de la prietena mea Irina, care este din Ucraina. Tot ea mi-a adus si forma, ca sa nu mai muncesc eu la lipitul pelmenilor. Se pot face si cu carne de porc, pentru copii ii poti pregati cu pui. Sunt deliciosi.

Ingrediente:


Pentru aluat

  • 500-600 g faina
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • o cana apa


Pentru umplutura

  • 250 g carne de vita tocata
  • 1 ceapa mare
  • 1 ou
  • sare
  • piper


Pentru servit:
smantana

Mod de preparare:

1. Din ingredientele de la aluat am framantat o coca potrivit de tare.

2. Carnea tocata am amestecat-o cu ceapa data pe razatoarea mare, oul, sare si piper, dupa gust.

3. Aluatul l-am impartit in patru. Am intins din prima parte o foaie si am asezat-o pe forma de pelmeni presarata cu faina. Am pus carne in orificii si am apasat putin. Carnea trebuie sa fie numai in orificii, nu si pe margini.

4. Am intins a doua foaie si am asezat-o peste forma. Am trecut cu sucitorul de mai multe ori deasupra. Am apasat usor pana pelmeni au iesit din forma. Am procedat la fel si cu restul ingredientelor. Daca nu ai forma, tai cu un pahar aluatul, pui in mijloc o lingurita cu carne, impaturesti in doua, lipesti bine marginile, dupa care lipesti colturile.

5. I-am pus la fiert in multa apa clocotita cu sare. I-am lasat sa fiarba circa 10 minute. I-am scos cu o paleta si i-am servit calzi, cu smantana si presarati cu piper macinat.

  •   2016-01-27
  •  
  •   comentarii
Mariana Robescu

Articol scris de

Mariana Robescu

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Articole din retete

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii