Retete

#ardei capia #zacusca de vinete #zacusca #vinete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Zacusca de vinete

In sfarsit, am avut putin timp si am pregatit si eu o zacusca de vinete. Sper sa va placa reteta mea si sa o incercati.

Ingrediente

  • 6 kg vinete
  • 3 kg ardei capia (si rosu si verde)
  • 2 kg ceapa
  • 500 ml ulei
  • 3 foi de dafin
  • o capatana mica de usturoi
  • 2 kg rosii
  • sare
  • piper
  •  

Mod de preparare:

Am copt vinetele si ardeii, le-am curatat si le-am lasat sa se scurga.
Am curatat ceapa si usturoiul, le-am tocat marunt si le-am calit in uleiul incins in vasul in care am pregatit zacusca. Am lasat cateva minute, dupa care am pus vinetele si ardeii tocati, dar nu foarte marunt. Mie imi place sa las vinetele si ardeii putin mai mari, nu pasta.

Am lasat sa fiarba circa 10 minute, am condimentat cu sare si piper si am adaugat rosiile tocate marunt si foile de dafin. Rosiile le poti da si pe razatoarea mare. Daca vrei sa fie mai rosie, poti pune 400 ml de pasta de tomate. Din momentul in care a inceput din nou sa fiarba am introdus cratita la cuptor si am lasat-o o ora si jumatate, la foc mic.

Am lasat-o sa se racoreasca putin, am pus-o in borcane sterilizate, le-am inchis ermetic si le-am asezat pe o tava. Le-am introdus in cuptor, am dat drumul la foc si le-am lasat 10-15 minute din momentul in care zacusca a inceput sa fiarba.

Le-am lasat sa se raceasca in cuptor pana a doua zi, dupa care le-am pus in camara.

  •   2015-08-27
  •  
  •   comentarii
Mariana Robescu

Articol scris de

Mariana Robescu

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii