Reteta de pui intreg la cuptor cu lamaie este ideala atunci cand aveti invitati sau pentru o familie numeroasa. Tineti cont sa parliti bine gaina sau puiul, daca este de casa.
Reteta de pui cu lamaie este foarte usor de preparat si nu dureaza mai mult decat timpul de coacere. Aveti grija sa lasati sa se gateasca bine, pentru ca fiind intreaga, carcasa de pui se patrunde mai greu. Aceasta carne se poate servi cu garnitura de legume, piure sau ce credeti dumneavoastra ca s-ar putea combina. Este foarte gustoasa si simpla, alaturi de acrituri.
Ingrediente
- un pui intreg;
- un cub de supa de gaina;
- o lamaie;
- unt.
Preparare pui intreg la cuptor cu lamaie
Pentru inceput se dilueaza supa de pui. Daca nu doriti asta, puteti inlocui cu un sos facut din putin bulion, ulei, condimente. Fierbeti si veti obtine un sos acrisor.
Intr-o tava de yena intinsa, se adauga supa sau sosul si se lasa sa se intinda pe intreg recipientul. Acum se curata bine carcasa de pui si se spala, dupa care se taie o lamaie in ambele parti, exact ca in imagine si se introduce in pui, lasand un capat la iesire.
Pentru un gust mai special, luati un pachet de unt, taiati-l in bucati alungite nu prea mari si adaugati-l peste pui sa se topeasca in momentul in care cuptorul se incalzeste.
Carnea de pui cu lamaie se coace intr-un cuptor la temperatura moderata pana cand se rumeneste. Se scoate tava si se serveste cu putin sos, simplu sau cu o alta garnitura la alegere.
Alte retete mai puteti vedea aici
Sursa foto: recetasdecocinadeinma