Retete

#miel #usturoi #coaste de miel #miel paste #cum alegem carnea de miel

Expertul Acasa.ro, Cristian Verzea: Coaste de miel in sos de rosii

Pentru masa de Paste aveti neaparat nevoie de un preparat delicios din carne de miel. De aceea va propunem sa gatiti coaste de miel in sos de rosii, un deliciu culinar cu sos rosu si verdeata.


Costele de miel fragede si suculente va vor aroma bucataria, iar cei dragi vor savura din plin aceasta reteta, pe langa preparatele traditionale precum drob, cozonac sau pasca.

Timp de pregatire:
60 de minute.

Numar portii: 4.

Ingrediente pentru coastele de miel in sos de rosii

  • doua linguri de ulei de masline
  • doua lingurite de ulei
  • una-doua coaste de miel
  • o ceapa
  • 1 ardei iute (verde, tocat marunt)
  • doi catei de usturoi, zdrobiti
  • o lingurita de zahar 
  • doua lingurite de otet
  • doua-trei rosii decojite si feliate
  • 1 ardei verde, tocat marunt
  • oregano
  • sare
  • piper negru

Mod de preparare coaste de miel in sos de rosii

Pentru a scapa de mirosul specific, coastele de miel se spala in mai multe ape cu otet. Dupa aceea se mai clatesc in apa simpla si se indeparteaza grasimea - daca e cazul.

Se incalzesc uleiul si untul intr-o tigaie adanca si se pun coastele la prajit usor pe ambele parti pana se rumenesc si dobandesc o crusta, dupa care se scot pe o farfurie.
 

Se indeparteaza foile de ceapa, se spala si se toaca. Intr-o tigaie, se adauga ceapa si se caleste timp de aproximativ 6-8 minute (nu va opriti din amestecat, pentru ca aceasta sa nu se arda). Apoi, se adauga usturoiul zdrobit, ardeiul iute, piperul si se lasa la prajit timp de cateva minute.

Se amesteca zaharul cu otet, apoi se adauga rosiile si ardeii tocati. Puneti amestecul sa fiarba la foc mic. Acoperiti tigaia si se amesteca de multe ori. Gatiti pentru 30 minute sau pana cand sosul se ingroasa. Se condimenteaza cu sare si piper.

Peste coastele de miel se toarna acest sos si se mai gatesc alte 15 minute sau pana cand carnea este frageda.

Puneti coastele pe farfuriile de servire, peste care turnati sos si presarati oregano.

 



Mai multe retete de fripturi delicioase din carne de miel puteti vedea aici

Sfaturi pentru a alege o carne cat mai sanatoasa

Tinand cont ca majoritatea romanilor cumpara carne din magazine, va ofer cateva sfaturi pentru alegerea carnii de miel. Carnea proaspata de miel este de culoare rosie sau roz.

Specialistii sustin sa fiti atenti la etichetele care atesta ca aceasta a fost verificata din punct de vedere veterinar. De acest lucru va dati seama de la stampila ovala, care indica numarul de inregistrare veterinara cu litere CE. Marca de sanatate trebuie sa fie plasata in asa fel incat, daca se taie in jumatati sau sferturi, fiecare bucata are un sigiliu.

Cele mai frecvente incalcari ale produselor din carne pleaca de la modul de depozitare si origine. De aceea, tot mai multi oameni aleg sa caute carne de miel direct la producator. Va dati seama ca pretul ei este si mult mai mic decat cel de la piata.

Va doresc un Paste fericit alaturi de cei dragi!

  •   2014-04-17
  •  
  •   comentarii
Cristian Verzea

Articol scris de

Cristian Verzea

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii