Retete

#piept de pui #cartofi # sos de lamaie

Expertul Acasa.ro, Chef Petre Borosoiu: Piept de pui cu sos de lamaie si cartofi

Pieptul de pui cu sos de lamaie este recomandarea mea pentru aceste zile calduroase, cand simtim cu totii nevoia sa mancam preparate cat mai usoare.

Ingrediente:

  • 400 de gr piept de pui
  • 4 lamai
  • 4 linguri de smantata de gatit
  • 40 gr de unt
  • 100 ml vin alb
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 4 cartofi mari

Mod de preparare:

Pieptul de pui se pune pe folia transparenta, se sareaza, se pipereaza si se rade peste el doar coaja de la doua lamai (depinde cat sunt de mari). Se acopera cu folie transparenta si se bate usor in asa fel incat sa patrunda bine inauntru coaja de lamaie.

Se curata cartofii si se taie rondele destul de subtiri, se sareaza, se pipereaza si se aranjeaza pe o hartie de copt pe o tava. Le aranjam una langa alta, fara sa le suprapunem. Topim jumatate din unt si punem o picatura de unt pe fiecare felie de cartof.

 

Incalzim cuptorul la 180 de grade si punem cartofii in cuptor si ii tinem pana devinusor aurii. Intre timp, intr-o tigaie antiaderenta, prajim usor la temperatura mica puiul cu un strop de unt. Stingem cu vin alb, apoi punem sucul de la doua lamai si smantana. Lasam sosul sa scada si incepem sa pregatim farfuria. Suprapunem bucatile de cartofi peste care punem pieptul de pui.

 

Pofta buna!

Chef Borosoiu Petre
Telefon:
 0735325028
E-mail: borosoiu.pere@yahoo.com

  •   2014-07-08
  •  
  •   comentarii
Petre Borosoiu

Articol scris de

Petre Borosoiu

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii