Retete

#varza murata #baclava varza murata #zahar brun

Expertul Acasa.ro, Chef Petre Borosoiu: Baclava cu varza murata

Astazi va voi impartasi una dintre retetele mele preferate: baclava cu varza murata. Este in acelasi si foarte satioasa, dar si gustoasa. 


Ingrediente:

  • 500 g varza murata
  • 400 g aluat foietaj
  • 250 g smantana
  • 120 g bacon
  • un pahar cu vin alb
  • 100 g branza mai tare
  • doua oua
  • o ceapa
  • doua linguri ulei
  • patrunjel tocat (dupa gust)
  • doua linguri zahar brun
  • piper, sare dupa gust

 

Mod de preparare:

1. Caleste ceapa in doua linguri de ulei. Dupa aceea, adauga varza murata, taiata marunt si scursa in prealabil. Presara putina sare, zahar, piper si amesteca toate ingredientele, stinge cu vin si lasa la inabusit 35 de minute. Peste varza adauga baconul taiat si amesteca. Dupa ce s-a inabusit, lasa fiertura sa se raceasca si adauga ouale cu smantana si patrunjelul.

2. Ia o tava si o unge-o cu ulei, imparte foietajul in patru. Asaza primul strat de aluat si toarna 1/3 din compozitie, dupa aceea - sosul de smantana si presara branza uscata si rasa. Repeta procedura pana termini aluatul.

3. Pe ultimul strat presara branza. Compozitia se baga 15 minute la cuptor la 190-200 de grade si dupa aceea se reduce temperatura la 165-175 de grade. Lasa in continuare la cuptor pentru inca 30 de minute, pana devine aurie.


 

Pofta buna!

Chef Borosoiu Petre
Telefon:
 0735325028

E-mail: borosoiu.pere@yahoo.com

  •   2014-02-21
  •  
  •   comentarii
Petre Borosoiu

Articol scris de

Petre Borosoiu

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii