Retete

#Chef Ioannis Karastogiannis #specialist acasa.ro

Expertul Acasa.ro, Chef Ioannis Karastogiannis: Bucataria, locul unde magia devine o realitate delicioasa!

Expertul Acasa.ro, Chef Ioannis Karastogiannis: Bucataria, locul unde magia devine o realitate delicioasa!

Bucataria, odinioara loc simplu si aromat, stapanit doar de mainile harnice ale gospodinelor, a devenit in secolul XXI un showroom cu mobilier metalic, aproape spatial. Va spun insa, chiar si aceste „nave spatiale” pot fi transformate de noi, impreuna, in ... locul unde magia chiar se intampla.

Pregatiti-va: oale, condimente, apa! Ca intr-un laborator de alchimie, imaginati-va cum aceste elemente esentiale intr-o bucatarie se ridica-n aer, trec prin foc si ating suprematia, cele trei simturi ale omului: privirea, mirosul, gustul. Iar eu va voi invata s-o faceti intr-un timp foarte scurt.

Mirosul este cel mai conectat cu memoria, ne aminteste de persoane, locuri si, cel mai importnat, de copilarie. Mmm, checul care iesea din cuptorul bunicii!

Privirea – cand ne indragostim, vrem, nu vrem, ne folosim privirea, vedem ceva frumos. Apoi iubim.

Gustul este scopul nostru suprem pentru tot ceea ce facem in bucatarie. Uneori, il cautam pe cel fin, alteori pe cel primitiv, insa pentru toate ne vom stradui ca la sfarsitul zilei sau sa zambim.

Va poftesc la pofta buna!

Chef Ioannis Karastogiannis


Specializari


Chef Ioannis este calificat in Grecia si Romania, cu experienta in gastronomia mediteraneana


2011

Patronatul National Roman, Bucuresti, Romania – cursuri de bucatar. Calificare obtinuta cu nota 10.


2008-2009

Institutul de Gastronomie Levy, Salonic, Grecia – cursuri de bucatar. Cursuri zilnice: igiena, tehnologia preparatelor, teoria gatitului, bucataria greaca si internationala


2007-2008

Institutul de Limbaj al Semnelor Voriou Ellados, Salonic, Grecia


1994 – 1997

Liceul Teoretic Neapoli,Salonic, Grecia – Sectia Financiar


Experienta


Becembrie 2011 – prezent

Bucatar

Restaurantul Tortuga Modern Tavern, Bucuresti, Romania


Iunie – Octombrie 2011

Bucatar

Taverna Maria, Bucuresti, Romania


Ianuarie – Mai 2011

Bucatar Personal

Viena, Austria


Septembrie – Decembrie 2010

Sous-Chef

Restaurantul Zorba Grecul, Bucuresti


Octombrie 2009- Septembrie 2010

Bucatar

Restaurantul Concerto si Balkan Bistro

Grand Hotel Continental 5*, Bucuresti


2009

Bucatar

Restaurantul „Locanda”, Salonic, Grecia


2008

Bucatar

Restaurantul „Four seasons”, Salonic, Grecia

Taverna „Alati”, Sikies, Halkidiki, Grecia


2006-2007

Bucatar

Tavernele „Ta paidia“ si „O Pyrgos“, Agios Vasilios, Koroneia, Grecia


2005

Ajutor de bucatar (practica)

Hotel Makedonia Palace 5*, Salonic, Grecia

 

Experienta adiacenta

  • 2008-2009: Coordonator bucatarie la Festivalul International de Muzica si Arte Earth Festival, organizat anual la Vlasti, Kozani, Grecia.
  • Voluntariat pentru persoanele cu deficiente de auz: saptamanal gateam impreuna la centre specializate.

Foto: Sorin Antonescu

Articole scrise de Chef Ioannis Karastogiannis

  •   2012-11-06
  •  
Chef Ioannis Karastogiannis

Articol scris de

Chef Ioannis Karastogiannis

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii