Pentru ca frigul s-a intors, saptamana aceasta m-am gandit sa va ''ametesc'' papilele gustative cu o prajitura simpla dar absolut delicioasa. Eu am numit-o ''Portocala ametita".

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 4 oua;
  • 200 g unt (temperatura camerei);
  • 200g zahar;
  • 200g faina;
  • coaja rasa de la doua portocale;
  • 1 praf de copt;
  • putina sare.

Pentru glazura:

  • 1 kg portocale;
  • 200 g zahar brun;
  • 50 g unt;
  • zeama de la jumatate de lime.

Mod de preparare:

Incepem cu prepararea glazurii. Portocalele se decojesc si se taie in 4. Se pun pe foc, intr-o tigaie impreuna cu zaharul, untul si zeama de lime. Se tine la foc mediu aproximativ 3 minute apoi se lasa la racit.

Sfat: Va recomand sa puneti in glazura putina nucsoara, scortisoara sau cuisoare, pentru un plus de savoare.

In timp ce portocalele se racesc, preparam aluatul.

Separam ouale si batem albusurile cu putina sare pana obtinem o spuma tare, pe care o punem la frigider.

Amestecam untul, zaharul, galbenusurile si jumatate din coaja rasa de portocala, cu mixerul timp de 4 minute. Faina se amesteca, intr-un vas separat, cu praful de copt, putina sare si restul de coaja. Se introduce apoi in compozitia de unt si se amesteca bine pana la omogenizare, apoi se adauga treptat albusurile.

Glazura se pun intr-o tava tapetata cu unt si hartie de copt (doar la baza), peste care se adauga compozitia de aluat.

Preincalzeste cuptorul la 160°C. Dupa ce s-a incins adauga prajitura si coace-o timp de 25-30 minute. 

Lasa prajitura sa se raceasca si apoi rastoarn-o pe un platou.

Pofta buna!

Chef Cosmin Suceava
Telefon:
0740.531.898
E-mail: chef.cosmin@gmail.com
Blog:
http://chefcozmin.tumblr.com/
Facebook:
https://www.facebook.com/pages/Chef-Cozmin/

  •   2014-02-26
  •  
  •   comentarii
Chef Cosmin

Articol scris de

Chef Cosmin Suceava

Vezi toate articolele

Date de contact

Vrei sa primesti pe e-mail articole de la acest expert?

Aboneaza-te

Contacteaza-ne

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii